Mr. Steven van den Brink, notaris bij Notariskantoor Dangremond: „Juist in deze tijd zijn we beschikbaar voor iedereen die ons nodig heeft.
Mr. Steven van den Brink, notaris bij Notariskantoor Dangremond: „Juist in deze tijd zijn we beschikbaar voor iedereen die ons nodig heeft." Judith Leroy Fotografie & Grafisch Ontwerp

'Ook nu is de notaris er voor u’

7 mei 2020 om 08:43 Advertorial_1

BARNEVELD Nu een testament of een levenstestament laten maken of aanpassen of andere notariële zaken regelen? Mensen vragen zich af of dit wel het geschikte moment is voor een gang naar de notaris, aldus mr. Steven van den Brink, notaris bij Notariskantoor Dangremond. „Juist in deze tijd zijn we echter beschikbaar voor iedereen die ons nodig heeft. We hebben er alles aangedaan om verantwoord te blijven functioneren.”

„Passeren van akten en ondertekenen van andere documenten vindt gewoonlijk plaats bij de notaris aan tafel. Dat beperken we nu tot een minimum”, licht Steven toe. We gebruiken de telefoon, e-mail en een videoverbinding om toch persoonlijk contact te kunnen hebben. Voor veel rechtshandelingen kunt u een volmacht verlenen, bijvoorbeeld aan een van onze medewerkers. Dan hoeft u niet zelf naar ons kantoor te komen. Is een persoonlijke ontmoeting noodzakelijk, zoals voor het ondertekenen van een hypotheekakte of een testament, dan adviseren we om alleen of met maximaal één begeleider te komen. Door een onlangs aangenomen spoedwet kunnen zelfs hypotheekakten en testamenten ‘op afstand’ gepasseerd worden, maar alleen als u vanwege het coronavirus niet zelf naar kantoor kunt komen en we niet bij u mogen/kunnen komen.”

EIGEN PEN Anderhalvemetersamenleving, het is inmiddels een ingeburgerd begrip. Ook Notariskantoor Dangremond hanteert deze afstand. Steven: „Handen schudden doen we niet. Na elke afspraak maken we de tafel, de deurklink en de gebruikte pen schoon.” Om de risico’s op een besmetting zo gering mogelijk houden, adviseert hij een eigen pen mee te nemen als u voor het passeren van akten op kantoor komt. Behalve degenen die niet op kantoor kunnen worden gemist, werken de medewerkers zoveel mogelijk thuis. Om contacten tot een minimum te beperken voert de notaris op kantoor geen legalisaties meer uit voor andere notariskantoren. Legalisatie betekent dat een notaris vaststelt dat u inderdaad zelf de volmacht ondertekent. Nu stelt de betreffende notaris via een audio- en videoverbinding, bijvoorbeeld FaceTime, Skype of Whatsapp uw identiteit vast.

Hebt u een notaris nodig? Aarzel dan niet om telefonisch, per e-mail of via het contactformulier op www.denotaris.info contact op te nemen, raadt Steven aan. „Door onze maatregelen kunt u op een verantwoorde wijze van ons volledige dienstenpakket gebruik blijven maken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie