Afbeelding
Pixabay

Corona-teststraat bij bioscoop in Ede

4 mei 2020 om 12:58 Corona

EDE Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden richt in de afgesloten exposiumruimte van bioscoop Pathé in Ede een tweede teststraat in. Hier kunnen vanaf woensdag 6 mei zorgprofessionals, personeel in het basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers worden getest op corona.

Sinds 6 april kunnen zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met coronaklachten zich al laten testen in de teststraat in Arnhem. Vanaf 6 mei wordt dit testbeleid uitgebreid. Personeel in het basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers kunnen zich dan ook laten testen als zij klachten hebben. De veiligheidsregio en de GGD vermoeden dat de vraag naar testen dan ook zal toenemen. 

Burgemeester René Verhulst: ,,De locatie in Ede is dichterbij voor mensen die in het westelijk deel van de veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden wonen en goed bereikbaar vanaf de A12. En zo is er ruimte om meer groepen te testen."

Voorzitter Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden, Ahmed Marcouch: ,,Nu de kinderen weer aan het sporten zijn en de basisscholen en kinderopvang weer opengaan op 11 mei, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de leerkrachten, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers veilig kunnen werken", aldus de voorzitter van de veiligheidsregio, Ahmed Marcouch. ,,Als ze klachten hebben, moet snel duidelijk zijn of ze besmet zijn of niet. Dan kunnen ze, als ze gezond zijn, met een gerust hart aan het werk. Mooi dat we daarom bij Pathé in Ede een nieuwe teststraat mogen inrichten. Zo komen we samen stapje voor stapje verder in de strijd tegen het coronavirus.”

Jacques Hoendervangers, algemeen directeur bij Pathé, is blij dat een deel van het pand beschikbaar gesteld kan worden als testcentrum. ,,De testruimte heeft een eigen in- en uitgang en is volledig apart te betreden van de bioscoopzalen. Ook is er een eigen parkeergelegenheid. Wanneer onze bioscoop weer opengaat, kruisen testers en bezoekers elkaar dus niet."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie