Linsey Brunekreef: ,,Mijn hele zolder ligt vol met wel 485 rugzakjes.''
Linsey Brunekreef: ,,Mijn hele zolder ligt vol met wel 485 rugzakjes.'' Linsey Brunekreef

Barneveldse overspoeld met rugzakken na oproep

5 mei 2020 om 07:08 Mensen

BARNEVELD ,,Mijn hele zolder ligt vol met 485 rugzakjes. En daar wil ik iedereen heel hartelijk voor bedanken’’, zegt de Barneveldse Linsey Brunekreef (28).

Ze deed een paar weken geleden een oproep aan onder anderen lezers van de Barneveldse Krant om rugzakjes voor kinderen op Lesbos bij haar in te leveren. 

VOOR DE DEUR Het afgelopen weekend konden de rugzakjes in een bak bij haar voor de deur worden achtergelaten. De rugzakjes met inhoud zijn bedoeld voor vluchtelingenkinderen die in tenten in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos verblijven. Linsey deed in de afgelopen herfstvakantie vrijwilligerswerk in het kamp. Ze zette er in die tijd activiteiten op voor vluchtelingenkinderen en hun moeders. 

Dat werk is door anderen voortgezet, maar sinds de uitbraak van het coronavirus op Lesbos liggen alle activiteiten voor kinderen stil en zijn vrijwel alle hulpverleners vertrokken. Daarom sloot Linsey zich aan bij de actie van stichting 'Because We Carry', waarbij rugzakken werden ingezameld met speelgoed en leermiddelen.

ZOVEEL LIEFDE Ze is verrast door het grote aantal rugzakjes dat bij haar is ingeleverd: ,,Dit is echt boven alle verwachtingen. Er is met zoveel liefde gegeven’’, merkt ze op. ,,Mijn hele zolder ligt vol met 485 rugzakjes. En daar wil ik iedereen heel hartelijk voor bedanken.

Allerlei mensen, van jong tot oud, kwamen tasjes langs brengen. Echt hartverwarmend. Ook zijn er veel mensen die de actie met een geldbedrag hebben gesponsord, waardoor er nog eens 124 gevulde rugzakjes gemaakt konden worden. We gaan de kinderen daar zó blij maken.’’ 

Komende week worden de tasjes opgehaald, verstuurd en uiteindelijk later deze maand uitgedeeld in vluchtelingenkamp Moria op Lesbos door ‘Because We Carry’.

Linsey Brunekreef.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie