Afbeelding
AberMedia

Snelweg urenlang dicht na ernstig ongeval Barneveld

2 mei 2020 om 07:53 Ongeval

BARNEVELD Drie personen zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op snelweg A30 tussen Barneveld en Lunteren. De snelweg was daarna urenlang afgesloten. 

Het ongeval gebeurde om 22.40 uur toen de bestuurder van een zwarte BMW met hoge snelheid tegen de achterkant van een blauwe bestelwagen botste. Door de klap schoten beide auto's enkele honderden meters door. De blauwe auto, bestuurd door een 47-jarige Arnhemmer, eindigde tegen de vangrail van de middenberm, terwijl de BMW zo'n vijftig meter verderop op de vluchtstrook tot stilstand kwam. In die auto zaten twee mannen van 29 en 24, afkomstig uit Lienden en Bennekom.

ALCOHOL De bestuurder van de BMW bleek gedronken te hebben en is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Daar is ook bloed afgenomen om de hoeveelheid alcohol in zijn bloed te kunnen vaststellen. De passagier van de zwarte auto en de bestuurder van de blauwe auto zijn naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

,,Het snelheidsverschil moet groot geweest zijn. De blauwe auto is van achteren  geschept en vervolgens aan de passagierszijde bovenop de zwarte auto terecht gekomen", vertelde één van de verkeersdeskundigen van de politie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie