Michael Donkervoort werd in 2016, tien jaar na zijn dood, in Barneveld herdacht. Vier F16's vlogen toen lager over begraafplaats De Plantage in Barneveld.
Michael Donkervoort werd in 2016, tien jaar na zijn dood, in Barneveld herdacht. Vier F16's vlogen toen lager over begraafplaats De Plantage in Barneveld. Erik van't Land

Snelwegviaduct wordt vernoemd naar omgekomen Barneveldse straaljagerpiloot

30 april 2020 om 11:20 Maatschappelijk

BARNEVELD Een viaduct over snelweg A50 zal dit jaar vernoemd worden naar de in 2006 omgekomen Barneveldse straaljagerpiloot Michael Donkervoort.

Dat is een besluit van Rijkswaterstaat, waarmee gehoor wordt gegeven aan een initiatief van het Nederlandse Veteranen Platform. In totaal zo'n veertig bruggen en viaducten zullen de komende jaren vernoemd worden naar omgekomen militairen. Dit in overleg met gemeenten, nabestaanden en de krijgsmachtonderdelen. Met dit initiatief wordt waardering uitgesproken voor het werk van militairen in vredesmissies.

Donkervoort, een F16-piloot, verongelukte in 2006 op 29-jarige leeftijd, tijdens de militaire missie in Afghanistan. Hij was vertrokken van een vliegbasis in Kabul om in Uruzgan grondtroepen te hulp te schieten. Hij was de derde Nederlandse militair die tijdens deze missie in Uruzgan omkwam.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie