Een voorbeeld van het damesshirt.
Een voorbeeld van het damesshirt. Mark van Beek

Voorthuizense kledingbedrijven slaan handen in 1 in de strijd tegen Corona.

24 april 2020 om 17:06 Nieuws Deel je nieuws

Het is niemand ontgaan, de wereldwijde onrust omtrent Corona of Covid-19 ontziet ook de Voorthuizense middenstand niet. Vele bedrijven kampen met grote problemen doordat kosten door gaan maar nu al ruim anderhalve maand inkomsten achterwege blijven. Het probleem voor de modezaken is dat uiteraard alle kosten doorlopen zoals pand, personeel, vaste lasten, enz., enz. maar nog meer dat deze branche veelal werkt met het voor financieren van seizoenshandel. Vorig jaar aan het eind van de zomer worden collecties ingekocht die afgelopen januari t/m maart geleverd zijn en de leveringen lopen door tot juni. Wat binnen is gekomen is al betaald en lopende leveringen moeten nog worden betaald. Met normale omstandigheden wordt dat steeds betaald door de inkomsten van de levering ervoor.

Deze cirkel is per half maart abrupt onderbroken doordat de bevolking wordt verzocht vooral binnen te bijven. Grote investeringen zijn gedaan maar geen inkomsten die er tegenover staan. En in de zomer komen de leveringen alweer op gang voor het najaar. Wat dus nu in de winkels hangt, moet nu verkocht worden. Je hoeft niet veel geleerd te hebben om te begrijpen dat deze situatie duizenden euro's vreet per week dat het langer duurt.

Om deze erg zwaar getroffen branche iets een hart onder de riem te steken, hebben 4 kledingbedrijven uit Voorthuizen de handen in 1 geslagen en samen een t-shirt in de verkoop gebracht waarmee ze toch wat geld in het laatje krijgen én mensen hun steun te laten betuigen door het mooie shirt te dragen. Het zijn moderne shirts die gerust enkele jaren gedragen kunnen worden door zowel damesmodel als herenmodel.

De samenwerking is geheel Voortsch, ontwerp van Gert v.d. Hul (CommDesign), samen gebracht door Evert-Jan van Elten (Bossenbroek Man) en Mark van Beek (Van Beek Mode) en gedrukt door John van Beek (Blue Label). En met een hele schappelijke prijs van € 29,95 kan direkt € 15,- naar de ondernemer waar het shirt gekocht wordt. Waardeerd u ook de ondernemers in Voorthuizen? Toon uw goede wil en koop zo'n shirt bij Bossenbroek Man, Bossenbroek Woman, Van Beek Mode of Blue Label. De oplage is beperkt dus wacht niet te lang.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie