Eén van de ANPR-camera´s in Barneveld.
Eén van de ANPR-camera´s in Barneveld. Politie Barneveld

Criminelen in Barneveld gesnapt dankzij nieuwe ANPR-camera´s

24 april 2020 om 15:37 Overig

BARNEVELD Twee verdachten die op zondag 5 april probeerden muntautomaten open te breken bij een autowasserij in Barneveld, zijn gesnapt dankzij de nieuwe ANPR-camera´s in deze gemeente. Dat meldt de politie. De camera´s registreren kentekens van passerende auto´s. Via een koppeling met het datasysteem van de politie met daarin gegevens van criminelen, wordt op deze manier de pakkans groter.

,,Het voertuig van de twee verdachten kwam langs één van de vier ANPR-camera´s, vervolgens werden agenten via een app op hun telefoon gealarmeerd´, meldt de politie. Het voertuig werd aangetroffen en de verdachten zijn aangehouden. Ze hadden tevens inbrekerswerktuig bij zich. Daar zijn ze voor bekeurd en ze hebben van de gemeente Barneveld een last onder dwangsom gehad.´´ Worden ze nogmaals in Barneveld gesnapt met inbrekerswerktuig, dan moeten ze die dwangsom van 2500 euro betalen. 

Los van deze aanhouding, hebben de ANPR-camera´s volgens de politie al meerdere successen geboekt. ,,Zijn er er diverse personen bekeurd die zonder rijbewijs reden en zijn diverse boetes geëind.´´

De ANPR-camera´s hangen sinds oktober vorig jaar in Barneveld, op vier strategische plekken langs uitvalswegen in Barneveld; langs de Plantagelaan, de Thorbeckelaan en bij de Harselaartunnel in Barneveld, en langs de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen. Het gaat hierbij om een landelijke primeur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie