Afbeelding
...

Oranjestichting: 'Maak er tóch een feestelijke Koningsdag van'

23 april 2020 om 10:26 Overig

BARNEVELD ,,Hang de vlag uit, versier je tuin, zing het Wilhelmus en breng een toost uit op de koning.'' Die oproep doet Oranjestichting Barneveld aan alle inwoners van de gemeente Barneveld, om zo Koningsdag - aankomende maandag - alsnog een feestelijk tintje te geven.

Wouter van Dijk

,,Natuurlijk is het heel jammer dat we het dit jaar zonder vrijmarkt, aubade, kinderspelen, terrasjes en oldtimerrit moeten doen'', zegt voorzitter Gerjan Crebolder van de oranjestichting. ,,Maar er blijven ook dingen die we wél kunnen doen. Hang vlag en wimpel uit, versier je tuin en - als je maar de anderhalvemeter-regel in acht neemt - samen met de buren wellicht zelfs de hele straat. Als je een beetje creatief bent, kun je nog best veel doen. De Barneveldse Krant houdt maandag een omgekeerde optocht en filmt mooi versierde plekjes, dus dat is misschien een mooie uitdaging voor jouw straat.''

Van 11.00 tot 16.00 uur brengt een team van de Barneveldse Krant samen met de organisatie van festival Helden Live Stream de Samen Sterk Oranjetour, een online uitzending vanaf meerdere wagens die met camera door de gemeente rijden om te registreren hoe in de gemeente Koningsdag wordt gevierd in coronatijd. De beelden worden afgewisseld met interviews op locatie en optredens in een speciale studio.

Crebolder wijst ook op de landelijke initiatieven die wellicht kunnen bijdragen aan de feestvreugde. ,,Zoals de digitale kleedjesmarkt om 12.00 uur, de terugblik op eerdere koningsdagen op televisie en de gezamenlijke toost op de verjaardag van de koning, om 16.00 uur.'' In het hele land luiden ter ere van de koning maandag om 9.45 uur kerkklokken.

Crebolder: ,,En als we ook de lokale horeca, die normaal gesproken op Koningsdag een topdag hebben, willen delen in de feestvreugde, bestellen we 's avonds een maaltijd bij één van de horecabedrijven die afhaal- of bezorgmaaltijden leveren.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie