Afbeelding
Bouwbedrijf Van de Kolk

Bouw nieuwe Barneveldse wijk met 26 huizen van start

23 april 2020 om 09:12 Nieuwbouw

BARNEVELD Aan de Lunterseweg in Barneveld start bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen vandaag met de bouw van 26 nieuwe woningen, in deelwijk Nieuwe Burght. De afgelopen weken werd op deze plek het voorbereidende grondwerk uitgevoerd, nu start het werk aan de funderingen van de nieuwe huizen. 

Wouter van Dijk

In de deelwijk Nieuwe Burght komen achttien koopwoningen en acht huurwoningen. Het gaat om acht zogenoemde rug-aan-rugwoningen, zes seniorenwoningen, twee blokken met zes en vier rijwoningen, en een vrijstaande en twee halfvrijstaande woningen. Er zijn in de wijk 54 parkeerplaatsen ingetekend, evenals speelvoorzieningen en waterberging. Tot voor kort stonden op de plek van deze nieuwe wijk verschillende garagebedrijven. Die gebouwen zijn afgelopen najaar gesloopt.

Het nieuwe wijkje wordt - ondanks zorgen van buurtbewoners over extra verkeersdrukte - ontsloten via de naastgelegen weg Ternate, in de wijk Eilanden-Oost. Dit omdat volgens de gemeente een directe aansluiting op de Lunterseweg vanwege de doorstroming op deze weg en de verkeersveiligheid niet gewenst is. Volgens de gemeente zal het verkeer door Ternate wel toenemen, maar zijn die extra aantallen verkeersbewegingen acceptabel te noemen. Wel komt er op een deel van Ternate een verhoogde stoep om de veiligheid voor voetgangers te verbeteren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie