De Samen Sterk Oranjetour gaat door. Dankzij een online initiatief krijgt Koningsdag in de gemeente Barneveld toch een feestelijk tintje (archieffoto).
De Samen Sterk Oranjetour gaat door. Dankzij een online initiatief krijgt Koningsdag in de gemeente Barneveld toch een feestelijk tintje (archieffoto). Bram van den Heuvel

'Online' Koningsdag in gemeente Barneveld

21 april 2020 om 08:23 Corona

BARNEVELD De Samen Sterk Oranjetoer gaat door. Tijdens een urenlange live-uitzending kan iedereen op Koningsdag thuis genieten van beelden uit de dorpen en optredens van plaatselijke artiesten. De Barneveldse Krant bundelt daarvoor de krachten met de organisatie van festival Helden Live Stream.

De uitzending start komende maandag om 11.00 uur en is onder meer te volgen via de website van de Barneveldse Krant. Tot 16.00 uur rijden meerdere wagens met camera door de straten om te registreren hoe in de gemeente Barneveld Koningsdag wordt gevierd in coronatijd. De beelden worden afgewisseld met interviews op locatie en optredens in een speciale studio, die eind maart al met succes werd gebruikt door Helden Live Stream.

NATIONALE TOOST Om 16.00 wordt het glas geheven tijdens de Nationale Toost, een initiatief van het Oranje Fonds om samen een mooi moment te creëren en het 'eenzaamheidsvirus' te bestrijden. Rond 16.15 uur stopt de uitzending van de Barneveldse Krant. Helden Live Stream verzorgt aansluitend een muzikaal programma, te volgen via online videoplatform Twitch.

ROUTE De organisatie bepaalt de komende dagen de definitieve route van de Oranjetoer. Die voert onder meer door de dorpskernen, langs zorgcentra en versierde straten. Bewoners die hun straat hebben versierd en in beeld willen komen, kunnen dat tot uiterlijk donderdag per mail doorgeven via Barneveldsekrant@bdu.nl

ANDERHALVE METER De organisatie benadrukt dat ze rekening houdt met alle geldende RIVM-richtlijnen, zoals anderhalve meter afstand houden, zowel tijdens het filmen als in de studio. ,,Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat mensen in groepen langs de route gaan staan, maar zwaaien vanaf een balkon of spandoeken ophangen is natuurlijk erg leuk.''

SPONSORS Na de oproep van vorige week hebben de eerste sponsors zich al gemeld. Deze bedrijven worden binnenkort gepresenteerd in de krant en tijdens de uitzending. Om de kosten te dekken, zoekt de organisatie nog meer sponsors. Sponsorpakketten zijn verkrijgbaar vanaf 150 euro. Meer informatie via Monique Jansen (0342-494254).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie