Afvalresten op het parkeerterrein ter hoogte van het Horecaplein aan de Nieuwe Markt.
Afvalresten op het parkeerterrein ter hoogte van het Horecaplein aan de Nieuwe Markt. AberMedia

Inzittenden 'bouwvakkersbusje' laten afval achter

19 april 2020 om 12:12 Natuur en milieu

BARNEVELD Meerdere personen hebben zaterdagavond grote overlast veroorzaakt door restanten van eten, drinken en verpakkingen over een personenauto en de naastgelegen parkeerplaatsen te gooien. Dit gebeurde op het parkeerterrein ter hoogte van het Horecaplein aan de Nieuwe Markt.

Rond 23.30 zagen buurtbewoners een witte bestelwagen met een zwarte imperiaal, ,,een soort van bouwvakkersbusje" omschrijft één van de buurbewoners de auto, op de parkeerplaats staan waar een handvol personen rondom stond te eten. Kort daarop was de bestelwagen weg maar lagen etensresten, half gevulde blikjes fris en verpakkingen op en rondom een geparkeerde auto. 

Politie en handhaving werden geïnformeerd over de afvaldumping. Zij hebben in de omgeving gezocht naar de witte bestelwagen. Het is niet bekend of de personen ook zijn aangetroffen. ,,Als we ze tegenkomen krijgen ze in ieder geval een proces-verbaal voor het achterlaten van afval", aldus één van de agenten.  

Ook op de parkeerplaats bij de Veluwehal is het regelmatig raak. De afgelopen weken is het daar dagelijks druk doordat er veel jongeren samenkomen. Ook hier ligt een deel van de parkeerplaats vol met afval van onder meer etenswaren, aldus de buurtbewoners.

Achtergelaten afval op de parkeerplaats bij de Veluwehal.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie