Wilma Heijkoop wint passieprijs.

18 april 2020 om 09:59 Nieuws Deel je nieuws

Zoals ieder jaar werden ook dit jaar de Nationale Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Deze prijzen en campagne worden ingezet om vrijwilligers en vrijwilligerswerk te waarderen. Het is heel belangrijk dat mensen zich het hele jaar door en zeker in deze tijd in willen zetten voor anderen. Dit is hard nodig! In de gemeente Barneveld waren Perron 16, het Taalcafé en Het plein genomineerd. Drie initiatieven die bijdragen aan ontmoeting.  

Daarnaast was Wilma Heijkoop genomineerd voor de Passieprijs. Dat is een prijs voor vrijwilligers die zich buitengewoon hebben ingezet. Dit jaar vielen alle 65 aangemelde passieprijsvrijwilligers in de prijzen. Zij krijgen ieder € 250,- als waardering voor hun inzet. Margriet Schreuders, hoofd afdeling Goede Doelen VriendenLoterij: “We hebben er dit jaar voor gekozen om álle 65 genomineerde vrijwilligers te belonen met een prijs. Zij doen allemaal fantastisch en nuttig werk en daarom wilden we ons niet beperken tot slechts één winnaar.”

Wilma Heijkoop is een raadslid voor de ChristenUnie in de gemeente Barneveld. Wat haar zo’n geweldige vrijwilliger met passie maakt, is het feit dat Wilma een soort ambassadeur is in het sociaal domein.

Zij is bij iedere bijeenkomst waar maar iets te verbinden, te halen en te brengen is, aanwezig. Van het professionele netwerk tot de sociale buurtactiviteiten. Geen dorp is te ver, geen vraag te lastig. Wat haar zo’n mooi mens maakt is dat ze altijd luistert, mee doet en meedenkt. Ze vraagt van professional tot de eenvoudigste vrijwilliger informatie, zoekt de verbinding èn koppelt terug naar burgers, raadsleden èn de wethouders. Dat maakt Wilma Heijkoop een Vrijwilliger met Passie!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie