Afbeelding
Bouwbedrijf Huurdeman

Vellerscholen zijn klaar, 'nu is het wachten op de kinderen'

16 april 2020 om 11:29 Onderwijs

BARNEVELD ,,De lokalen zijn ingericht, alles ziet er netjes uit. Nu is het alleen nog wachten op de kinderen.'' Aan het woord is directeur Herma Hooijer van de gloednieuwe Arianeschool in Barneveld. Het nieuwe schoolgebouw in Veller, waar ook een locatie van De Branding een plek vindt, is opgeleverd. ,,We kunnen hier na de meivakantie, donderdag 7 mei, starten. Tenminste, als het dan ook mág.''

Wouter van Dijk

Bouwbedrijf Huurdeman uit Amersfoort leverde het gebouw aan de Vellerselaan eind maart op. De Arianeschool is daarna direct gestart met de verhuizing vanuit noodlocatie De Hof in woonwijk De Burgt en de inrichting van de eerste lokalen. ,,Daar zijn we nu zo goed als klaar mee'', zegt Hooijer. ,,De kinderen kunnen niet wachten, ik zie ook constant nieuwsgierige gezichten door de ramen gluren. We zullen even moeten afwachten welke maatregelen volgen.'' De Arianeschool begint in eerste instantie met 85 kinderen in vier lokalen (tot en met groep 5). ,,Maar de komende jaren zullen we verder uitgroeien tot een volwaardige school met zes lokalen en rond de 160 leerlingen.'' Dat de Arianeschool direct overgaat naar de nieuwbouw, heeft te maken met ruimtegebrek in de oude situatie.

PCO-school De Branding locatie Veller opent in het andere deel van het schoolgebouw een nieuwe locatie met in totaal acht lokalen. ,,We hebben besloten de verhuizing uit te stellen tot na de zomervakantie'', zegt Rianne van de Wal namens De Branding. ,,We willen de kinderen in deze vreemde tijd eerst een vaste basis bieden voor de rest van het schooljaar. Daarnaast willen we onze leerkrachten nu de ruimte geven om te focussen op het begeleiden van onze leerlingen.'' De Branding start na de zomer met zeven groepen, met in totaal zo'n 175 kinderen. Naast de veertien lokalen in het schoolpand is er een gemeenschappelijke gymzaal en ruimte voor kinderopvang. Een feestelijke opening van het nieuwe gebouw volgt later.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie