Telefooncirkel voor ouderen in Barneveld

16 april 2020 om 07:24 Mensen Deel je nieuws

Voor gezelligheid, veiligheid en sociale controle tijdens corona

Recent informeerden we u dat het Informatie- en adviespunt voor ouderen ook in 2020 in de Bibliotheek van Barneveld aanwezig zal zijn. Door het corona-virus is dat nu helaas niet mogelijk. Toch wil de organisatie de oudere inwoners van Barneveld een luisterend oor blijven bieden. Want elkaar spreken is nu belangrijker dan ooit. Het informatie- en adviespunt voor ouderen introduceert daarom de Telefooncirkel.

Hoe werkt de telefooncirkel
Elke telefooncirkel bestaat uit een groep van maximaal zes mensen van 75 jaar of ouder. Iedere ochtend start ouderenadviseur Judith Hoogeveen de belcirkel om 9:00 uur op door de eerste deelnemer te bellen. Daarna belt iedere deelnemer de volgende op de lijst. De laatste deelnemer wordt rond 9:30 uur gebeld om te vragen of de cirkel rond is. Als blijkt dat iemand zonder afmelding niet bereikt kon worden, dan worden de vooraf opgegeven hulplijnen, zoals buren, familieleden of waar nodig zorgcontacten van de persoon ingeschakeld om polshoogte te gaan nemen.

Waarvoor dient de telefooncirkel
De telefooncirkel dient allereerst voor een luisterend oor. Door de risico’s van het corona-virus, krijgen ouderen weinig tot geen bezoek meer en gaan clubactiviteiten niet door. Daardoor dreigen ouderen in een sociaal isolement te raken. Door een telefoontje begint iedere dag met een fijn gesprekje. Bovendien geeft het de kans om elkaar een veilig gevoel te geven. Om elkaar te helpen op momenten waarop dat écht nodig is. 

Gratis aanmelden
Inwoners van Barneveld die ouder dan 75 jaar zijn, mogen zich aanmelden als deelnemer van één van de belcirkels. Zij kunnen bellen naar ouderenadviseur Judith Hoogeveen via 06 – 30 99 90 46. In een intakegesprek zal Judith verdere uitleg geven en vragen naar de personen die we mogen bellen als de deelnemer niet bereikbaar is. Zo blijven we ook tijdens corona voor elkaar klaarstaan in Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie