PREMIUM ARTIKEL

Van Schaik haalt opnieuw groot toernooi naar Barneveld

Vechtsporten
Foto: ARJEN GERRITSMA
15 apr 2020, 12:51
Harry van Schaik mag het EK Taekwon-Do in Barneveld organiseren.
Harry van Schaik mag het EK Taekwon-Do in Barneveld organiseren.
BARNEVELD

De organisatie van de Open European Championships heeft zaterdag te horen gekregen dat het Open European Championships op 3 en 4 april 2021 in Barneveld wordt gehouden.
De wereldorganisatie maakte dit nieuws bekend op de 65e verjaardag van de Koreaanse zelfverdedigingskunst Taekwon-Do.
De organisatie van de Open European Championships is zeer blij met dit nieuws. ,,Ik ben trots dat het verzoek om het EK te organiseren is goedgekeurd,” zegt Barnevelder Harry van Schaik, die het toernooi naar zijn dorp heeft gehaald. Het toernooi wordt op zaterdag 3 april en zondag 4 april 2021 gehouden in De Veluwehal in Barneveld.
De organisatie van het internationale toernooi staat onder leiding van Harry van Schaik. Van Schaik heeft ruim 35 jaar ervaring en heeft tientallen internationale toernooien geleid. In 2017 heeft hij samen met zijn team de Open World Championships georganiseerd. Er kwamen toen ruim 750 deelnemers, 65 scheidsrechters, 100 coaches en honderden bezoekers per dag uit 35 verschillende landen naar Barneveld. ,,Ik heb vertrouwen in het team dat we er wederom een spektakel van maken,” zegt Van Schaik.

ZELFVERDEDIGINSKUNST Taekwon-Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is door de samenvoeging van het Japanse Karate en het Koreaanse Taek Kyon. De grondlegger is de Koreaanse generaal Choi Hong Hi. Hij heeft begin jaren vijftig deze “kunst” uit diverse elementen vormgegeven. Taekwon-Do is daardoor een 'martial arts' (krijgskun..

Deel dit artikel via:









advertentie