Archiefbeeld ter illustratie
Archiefbeeld ter illustratie Pixabay

Scholenkoepels verrassen medewerkers met bloemen

15 april 2020 om 11:50 Corona

BARNEVELD/LUNTEREN Scholenkoepels Proominent, CNS Ede en SKOVV hebben alle medewerkers een bos bloemen toegestuurd. Dit deden ze om hen een hart onder de riem te steken. De scholenkoepels hebben ook scholen in Barneveld en Lunteren. 

Volgens de besturen hebben de medewerkers in korte tijd een enorme innovatiekracht ontwikkeld. Daarnaast tonen ze flexibiliteit en een betrokkenheid bij het welzijn van de kinderen.

WAARDE ,,We zien in een tijd waarin niets meer vanzelfsprekend is en veel onzeker en spannend, dat er beroepsgroepen zijn waar de samenleving enorm op steunt. Niet voor niks noemen we dit vitale beroepen", aldus Mark Jager, bestuurder van SKOVV. ,,De waarde van goede zorg is meer dan ooit relevant, maar onderwijs en opvang komen daar al snel achteraan."

DIEPE BUIGING Onderwijs op afstand brengt grote uitdagingen met zich mee, zeggen de scholenkoepels. Zo moeten ouders en verzorgers niet alleen hun kinderen helpen met huiswerk, maar moeten zij in sommige gevallen ook een laptop of een ruimte delen. 

De bestuurder van Proominent, Bert Dekker, onderstreept dit: ,,Juist nu, in deze tijd, een diepe buiging voor alle ouders en kinderen die het onderwijs thuis vormgeven. Hou vol en heb samen plezier in het onderwijs."

INITIATIEVEN Rond Pasen ontstonden er bijzondere initiatieven op de scholen. Zo werd er een paasbrunch bij de kinderen bezorgd, omdat zij deze op school moesten missen. Ook verschenen leerkrachten aan de deur, op veilige afstand, in een haaskostuum met paaseieren. 

De waardering daarvoor is volgens de scholenkoepels zeer groot. ,,Daarom zetten wij graag de ruim 900 leerkrachten van de drie besturen in het zonnetje", zegt Theo van Altena. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie