Afbeelding
...

Oproep: vlag uit voor 75 jaar bevrijding Barneveld

14 april 2020 om 16:37 Activiteiten

BARNEVELD Het 4 en 5 mei Comité Barneveld roept alle Barnevelders op om vrijdag 17 april de vlag uit te hangen. Op die dag is het 75 jaar geleden dat Barneveld bevrijd werd uit handen van de Duitse bezetter.

Het comité had voor deze dag verschillende activiteiten gepland om dit te vieren. Zo zou er in het Schaffelaartheater een filmavond over de bevrijding te zien zijn. Deze kan echter geen doorgang vinden, in verband met de coronamaatregelen.

,,We willen de hele bevolking echt oproepen om dit te doen, want het is toch wel een heel bijzondere dag die we niet zomaar voorbij willen laten gaan", aldus voorzitter Gert Broekhuis van het 4 en 5 mei Comité Barneveld. ,,Helaas hebben we alles moeten afgelasten. Het theater is gesloten, dus daar kunnen we niet terecht. De Harmonie wil niet oefenen, want dat zou te onveilig zijn. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. We denken nu om onze festiviteiten later in het jaar te houden. Bijvoorbeeld in oktober, daar zijn we nog niet helemaal uit."

Het enige dat nu nog mogelijk is, is het uithangen van de vlag. ,,En doe dat uitbundig", roept Broekhuis op. ,,Dat is het enige dat we kunnen doen, in deze tijd. Hang de vlag uit, herdenk dit prachtige moment uit onze geschiedenis. En blijf verder thuis."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie