Het thema is dit jaar '75 jaar bevrijding'.
Het thema is dit jaar '75 jaar bevrijding'. Veluws Zandsculpturenfestijn

Zandsculpturenfestijn geeft online kijkje achter schermen

14 april 2020 om 13:13 Evenementen

GARDEREN Het Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen zou vrijdag 10 april de deuren hebben geopend, maar hoopt nu vanwege de coronacrisis maandag 1 juni te kunnen starten. Thema is '75 jaar bevrijding'. Acht van de twintig zandkunstenaars werken intussen gewoon door. Via Facebook en YouTube geeft het evenement een kijkje achter de schermen.  

,,Tijdens deze editie ga je terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog, waarbij alles is aangekleed in de stijl van toen. Van de muziek tot alle decoraties, je waant je echt in de oorlogsjaren. Naast belangrijke veldslagen uit de Tweede Wereldoorlog, zoals D-Day en de Slag om Arnhem komen ook de bevrijding, het leven van Anne Frank, onze verzetshelden, de spotprenten, Radio Oranje en het koningshuis volop aan bod. Van de Japanse aanval op de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor is een enorm zandbeeld gemaakt. Dit bouwwerk is liefst elf meter lang en bijna vijf meter hoog'', meldt de organisatie van het evenement, dat jaarlijks landelijk een enorme publiekstrekker is.

Operatie Market Garden krijgt eveneens veel aandacht, één van de grootste geallieerde operaties uit de Tweede Wereldoorlog met als doel de bruggen over Maas, Waal en Rijn in Nederland in handen te krijgen. ,,Maar ook de concentratiekampen, de Engelandvaarders, hotel De Wereld, de gewonden, de onderscheidingen, de communicatie en wapens van toen en het herdenken en de wederopbouw worden allemaal uitgebeeld in zand.''

Actuele informatie via www.zandsculpturen.nl.



 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie