Afbeelding
Gert Bomhof

Stichting Nkoilale zamelt geld in voor corona-voorlichting in Kenia

10 april 2020 om 08:55 Corona

BARNEVELD ,,Hoewel de Stichting Nkoilale zichzelf officieel per 1 januari heeft opgeheven, geeft de huidige situatie rondom het coronavirus voldoende aanleiding om nog even actief te worden.'' Dat meldt Barnevelder Gert Bomhof, die de stichting ruim vijftien jaar geleden oprichtte. 

,,In Kenia slaat het virus ook toe en groeit het aantal besmettingen. In Nkoilale - ons tweede dorp sinds vijftien jaar -  zijn nog weinig besmettingen geconstateerd en daarom is in zo'n dichtbevolkte gemeenschap voorlichting van cruciaal belang. Zeker als je weet dat het dichtstbijzijnde ziekenhuis met een IC-afdeling zo'n tachtig kilometer verderop ligt en alleen te bereiken is via een urenlange tocht over hobbelige zandwegen. Laat staan dat er in de rimboe zo snel ambulances ter beschikking staan. Daarom zijn we nu in allerijl een voorlichtingscampagne begonnen. Dit heeft donderdag in samenwerking met het Keniaanse Rode Kruis en Community Health Partners plaatsgevonden, waarbij op acht verschillende plekken in Nkoilale de bevolking werd voorgelicht en van 2.000 stukken zeep voorzien. Daarvoor is geld nodig. Budget is er bij ons niet echt meer, maar nood breekt wetten. Dus met uw hulp kunnen we ook die mensen in Nkoilale helpen.'' 

Donaties zijn onder de vermelding 'Hulp Nkoilale' welkom op bankrekening NL87 RABO 0383 3499 58 ten name van G.Z. Bomhof. 

  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie