Afbeelding
...

Barneveldse speelgoedzaak Twinkle Toys sluit de deuren

9 april 2020 om 11:52 Economie

BARNEVELD Speelgoedwinkel Twinkle Toys gaat binnenkort definitief dicht. De zaak die in 2016 opende aan de Langstraat in Barneveld had het de afgelopen jaren al lastig. De huidige coronacrisis doet de winkel nu uiteindelijk de das om. Vanaf vrijdag start een opheffingsuitverkoop.

Jannes Bijlsma

De economische onzekerheid, de lastige tijd voor de detailhandel en de huidige coronacrisis hebben hem genoodzaakt de winkel op korte termijn te sluiten, zegt eigenaar Bert Nagelvoort. ,,Het was een mooi avontuur, maar het heeft helaas niet het resultaat gehad dat we voor ogen hadden", zegt hij. De Barnevelder voerde eerst een jaar lang de formule van Top1Toys tot hij in 2016 zelfstandig verder ging.

INTERTOYS De speelgoedbranche verkeert al langere tijd in zwaar weer. Een voorbeeld hiervan was dat de landelijke keten Intertoys vorig jaar verschillende winkels sloot, waaronder die in het Barneveldse winkelcentrum. ,,Ik had echt goede hoop dat we daar het een en ander uit de markt van zouden meepikken", aldus Nagelvoort. ,,Uiteindelijk is dat ook wel een klein beetje gebeurd, maar niet voldoende om de winkel overeind te houden. Je ziet gewoon dat winkels als Kruidvat, Action, Lidl en Aldi hier ook brood in zien. En bovendien zie je de onlineverkoop van speelgoed ook steeds verder groeien. Dat maakte het voor ons steeds lastiger."

GROTE INVESTERING De coronacrisis maakt dat Twinkle Toys er nu de stekker uit moet trekken. ,,Je kunt in de speelgoedbranche gewoon geen zuchtje tegenwind hebben. Dat hebben we nu helaas gemerkt." De inkomsten zijn de afgelopen weken enorm teruggelopen. Nagelvoort durft - als zelfstandig ondernemer - nu ook geen investeringen te doen. ,,Je hebt twee belangrijke seizoenen: de zomer en de winter. Voor de zomer sta ik op dit moment voor de belangrijkste investering. Je ziet het publiek nu al teruglopen. En stel nu dat de overheid straks zegt dat alle winkels dicht moeten, dan heb ik een grote investering gedaan en dan kan ik mijn speelgoed niet kwijt. Dat risico durf ik nu echt niet te nemen."

OVERNAMEKANDIDAAT Nagelvoort zocht de afgelopen maanden al naar een overnamekandidaat voor de winkel aan de Langstraat. Hij gunt zichzelf nog tot begin mei om hiervoor een partij te vinden. De kans is echter niet zo groot dat die er ook komt, realiseert hij zich. ,,De grote ketens als Intertoys willen niet meer en kleinere partijen durven het risico niet aan. Het lijkt er nu op dat Barneveld straks niks meer overhoudt, op het gebied van speelgoed. Dat is vreselijk jammer; Barneveld verdient gewoon een speelgoedwinkel."

PERSONEEL Het vervelendste aspect van de sluiting vindt de Barnevelder de onzekerheid voor het personeel dat nu ontstaat. ,,Ik heb zes mensen in dienst, veelal parttimers. Voor hen breekt een moeilijke tijd aan, dat begrijp ik heel goed. Voor hen is dit besluit heel zuur. Ik hoop uiteraard dat zij weer op een goede plek terecht gaan komen."

UITVERKOOP De uitverkoop bij Twinkle Toys start vrijdag vanaf 9.00 uur. Cadeaubonnen zijn nog in te leveren tot 18 april. Artikelen retour brengen is niet meer mogelijk, evenals het doen van bestellingen. De coronamaatregelen blijven van kracht, waaronder een maximumaantal bezoekers dat tegelijk in de winkel mag zijn. Overigens kan het zijn dat de winkel aangepaste openingstijden hanteert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie