Afbeelding
Aber Media

Grote explosie bij Denkavit in Voorthuizen, geen gewonden (update)

8 april 2020 om 12:51 Ongeval

VOORTHUIZEN Bij veevoederbedrijf Denkavit aan de Tolnegenweg in Voorthuizen heeft zich even voor 12.00 uur een stofexplosie voorgedaan. Hierbij zou een wand van de grondstoffensilo zwaar beschadigd zijn. Er vielen geen gewonden. De brandweer en ambulancediensten rukten massaal uit. Het onderzoek naar de explosie loopt nog.

Een deel van de fabriek zou zijn ingestort en ontzet zijn, maar het bedrijf kan dit nog niet bevestigen. ,,We moeten de omvang van de schade nog opmaken", zegt woordvoerder Esther van der Meulen van Denkavit. ,,Wel kan ik zeggen dat de schade enkel materieel is. We zijn heel blij dat er geen gewonden zijn gevallen." Het personeel van Denkavit heeft zich na de explosie buiten verzameld en wacht tot het zijn werkzaamheden weer kan hervatten.

Montageploegen en medewerkers van Bouw en Toezicht zijn woensdagmiddag al begonnen met de inspectie naar de schade aan de silo. Onder meer een zware deksel van de bovenzijde van een opslagtank werd weggeblazen.

Er wordt gekeken of de zwaar beschadigde silo behouden kan blijven. Voor zover bekend vond de explosie plaatst tijdens het lossen van poederachtige bestanddelen die worden gebruikt in de diervoeding

Vijf jaar geleden vond er ook een stofexplosie plaats bij het Voorthuizense veevoederbedrijf, in één van de grondsilo's van de kalvermelkfabriek. De zijwandbeplating en een deel van het dak werd destijds weggeslagen. Ook toen vielen er geen gewonden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie