Afbeelding
...

Politieke commissievergadering schriftelijk afgehandeld

7 april 2020 om 10:46 Corona

BARNEVELD In verband met de coronamaatregelen gaan de geplande commissievergaderingen van de gemeente Barneveld van dinsdag, woensdag en donderdag niet door. In plaats daarvan kunnen raadsleden vragen over bepaalde onderwerpen schriftelijk indienen. Deze worden, eveneens schriftelijk, beantwoord door het college en uiterlijk donderdagmiddag op de gemeentelijke website geplaatst.

De commissievergaderingen in Barneveld zijn niet bedoeld om politieke debatten te voeren, maar om raadsleden de gelegenheid te geven vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Die kunnen gaan over besluiten die het college heeft genomen, of over besluiten die de raad zelf moet gaan nemen tijdens een raadsvergadering. Voor deze maand staan verschillende onderwerpen geagendeerd voor de commissies, waaronder het nieuwe dorpshuis in Garderen, een nieuw dienstverleningsconcept van de gemeente, de evaluatie van de afgelopen jaarwisseling, een jaarlijks rapport over de (achterblijvende) kwaliteit van wegen in de gemeente en twee door de gemeenteraad vast te stellen bestemmingsplannen. Tot later vandaag kunnen de fracties hun vragen hierover indienen.

Zoals het nu lijkt, wordt de voor woensdag 22 april geplande raadsvergadering op dezelfde manier gehouden als die van vorige maand. Toen vond de vergadering plaats met het minimale aantal raadsleden dat vereist was om rechtsgeldige besluiten te kunnen nemen. Er vonden geen debatten plaats en er werd alleen besloten over zaken die echt niet konden wachten. Er was geen publiek aanwezig; dat kon de vergadering volgen via een livestream op de website.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie