Verwarmd openlucht zwembad 't Willaer in Scherpenzeel
Verwarmd openlucht zwembad 't Willaer in Scherpenzeel Zwembad 't Willaer

Coronavirus heeft ook gevolgen voor zwembad Scherpenzeel

25 maart 2020 om 19:07 Recreatie Deel je nieuws

De landelijke maatregelen tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor zwembad ’t Willaer in Scherpenzeel. Het bestuur van het zwembad heeft in overleg met burgemeester De Vries van Scherpenzeel, besloten de voorverkoop van abonnementen en de opening van het zwembad uit te stellen. De actie om te sparen voor korting voor het zwembad, in samenwerking met Jumbo Scherpenzeel en COOP Renswoude, gaat wel door.

Veilig en verantwoord
Maandag 23 maart maakte de regering nieuwe maatregelen bekend tegen het coronavirus. Toen bleek dat de periode dat bijeenkomsten zijn verboden tot 1 juni werd verlengd. Die avond had het bestuur van het zwembad al een overleg gepland. ‘We willen natuurlijk veilig en verantwoord handelen” zegt bestuurslid Carla van de Wetering. ‘Daarom konden we niet anders dan de voorverkoop en de opening van het zwembad voor onbepaalde tijd uitstellen’. Ook de groep vrijwilligers is op dinsdag noodgedwongen gestopt met de voorbereiding voor het nieuwe zwemseizoen.

De opening van het nieuwe seizoen stond gepland op 25 april. Die is voor onbepaalde tijd uitgesteld maar zeker tot 1 juni. De voorverkoop van abonnementen zou beginnen op 1 april maar die begint later. Ook de online verkoop van abonnementen wordt uitgesteld. De nieuwe datum is op dit moment nog niet bekend.

Onzekerheid en duidelijkheid
De nieuwe openingsdatum van het verwarmde open luchtbad is nog onzeker. Daarom kan het bestuur de prijs van een abonnement voor het nieuwe, kortere zwemseizoen, nog niet vast stellen. Wel is duidelijk dat de spaaractie voor korting op abonnementen, in samenwerking met Jumbo in Scherpenzeel en COOP in Renswoude, doorgaat. Mogelijk dat de hoogte van de korting per volle spaarkaart wel verandert. De spaaractie loopt nog tot en met woensdag 15 april.

Met deze besluiten wil het bestuur van het zwembad in deze onzekere tijd toch zo veel mogelijk duidelijkheid geven aan de bezoekers van het zwembad. De ontwikkelingen zijn te volgen op www.zwembadscherpenzeel.nl/actueel en de facebookpagina.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie