E-books en gratis luisterboeken, ook voor niet-leden van de Bibliotheek
E-books en gratis luisterboeken, ook voor niet-leden van de Bibliotheek Shutterstock

Doorlezen en leren bij de online Bibliotheek

24 maart 2020 om 15:57 Onderwijs Deel je nieuws

Ondanks dat de deuren van de Bibliotheekvestigingen in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen gesloten zijn, kun je toch lekker doorlezen. Ben je lid van de Bibliotheek? Reserveer dan de boeken via de website www.bibliotheekbarneveld.nl of lees online. Ben je geen lid? Er zijn ook voor niet-leden ook gratis e-books en luisterboeken via de LuisterBieb-app en Online Bibliotheek beschikbaar. Nu zelfs met extra boeken omdat er meer thuiszitters zijn door het Coronavirus. Op de website van de Bibliotheek Barneveld staan ook tips met leerzame websites voor kinderen.

‘Veilig’ boeken reserveren
De medewerkers van de Bibliotheek zijn inmiddels volop bezig om gereserveerde boeken te verzamelen voor de bibliotheekleden. Dit doen zij wel veilig: met handschoenen aan boeken verzamelen, in een plastic tas stoppen en buiten, bij de zijdeur, is een ‘veilige zone’ afgeplakt met tape waarachter de leden moeten wachten om hun tas te kunnen pakken.

Alle boeken die zijn uitgeleend zijn met 6 weken verlengd en in de periode dat de Bibliotheekvestigingen dicht zijn wordt geen te laat-geld opgebouwd. Heb je vragen over het reserveren? Bel dan van dinsdag t/m donderdag tussen 11.00 en 16.00 uur via telefoonnummer (0342) 403 483.

Vlogs met boekentips en leerzame websites voor kinderen
De medewerkers Educatie die normaalgesproken de scholen met een schoolbibliotheek bezoeken en adviseren over leesbevordering, plaatsen de komende twee weken vlogs #ikleesthuis op Instagram en Facebook. Ze vertellen over leuke kinderboeken en geven er ook een passende opdracht bij om te knutselen. De kinderen kunnen er ook nog een leuk cadeautje mee winnen bij het uitvoeren van 3 of meer opdrachten.

Op de website van de Bibliotheek Barneveld vind je ook een verzameling van boekenwebsites en websites met proefjes, oefeningen en onderzoekopdrachten. Voor als de kinderen hun (t)huiswerk even zat zijn. Op de homepage van de website vind je de link. Volg bibliotheekbarneveld op Facebook of Instagram en tag ons als je een leuk boek hebt gelezen, zelf een tip hebt of een leuke opdracht hebt gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie