Advisie/SSS boekte tegen Zwolle de tweede overwinning in de kampioenspoule. Dat ging wel heel moeizaam. Foto Rinus van Denderen

SSS worstelend langs Zwolle

7 maart 2018 om 00:21 Sport/sport

Toch goed gevoel na vijfsetter

BARNEVELD Het was gisteravond vooral ploeteren voor de spelers van Advisie/SSS. Aanvallend ging het moeizaam. Uiteindelijk lukte het op die manier om met 3-2 (25-21, 27-29, 25-20, 16-25, 15-13) te winnen van de nummer zes van de kampioenspoule.

,,We hebben deze pot worstelend eruit gesleept'', die conclusie trok Willem Held na afloop van de wedstrijd tegen Zwolle. ,,Vooral in de vierde set speelden we heel slecht. Dan is het toch positief dat we alsnog winnen. Zonde dat we nu een punt verspelen, maar verlies je met 3-2 dan heb je helemaal een rotavond.''

In de eerste set was er niets aan de hand voor de Barnevelders. Ook in het tweede bedrijf stond SSS lange tijd op voorsprong. Pas op het einde kwam Zwolle langszij. Het eerste setpunt was voor de bezoekers. Daarna kreeg SSS drie keer de kans om op 2-0 te komen. Dat lukte niet. Bij 27-28 sloeg Zwolle uiteindelijk toe.

,,Dat was jammer'', vond Held. ,,Gelukkig speelden we in de vierde set heel goed. De start van de vierde set was verschrikkelijk. Dat vond ik echt een tegenvaller.'' Het was duidelijk dat Freek Michel gemist werd bij de Barnevelders. De ervaren buitenaanvaller viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit en was nog niet fit genoeg om te starten. Zonder hem is SSS aanvallend een stuk minder sterk. ,,Aanvallend zat iedereen een beetje vast.''

Lichtpuntje bij SSS was Niek Bakker. De jonge middenaanvaller speelde de hele wedstrijd, omdat Dwin Brouwer uit voorzorg op de bank bleef en slechts een paar keer binnen de lijnen kwam. ,,Dwin had wel kunnen spelen als het had gemoeten'', adus Held. ,,Niek deed het echt heel goed. Mooi om te zien dat hij de kans die hij kreeg ook echt greep. Dat is echt de winst van vanavond.''

Vanwege de twee winstpunten die de 3-2 overwinning opleverde passeerde SSS wel Taurus op de ranglijst en staat nu vierde. Dat is ook het doel voor het einde van het seizoen. Taurus heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld. Bovendien treft SSS komende zaterdag koploper Lycurgus. Held: ,,Die vierde plek is geen halszaak voor ons. Lycurgus is de enige ploeg die we nog niet verslagen hebben. Maar we moeten niet al te veel illusies hebben. Zeker zonder Freek wordt het lastig. We gaan als underdog naar Groningen en zien wel hoever we komen."