Jessica Bouw-Merts, directrice Kindcentrum De Spreng overhandigt iPads aan Zorgcentrum Neboplus
Jessica Bouw-Merts, directrice Kindcentrum De Spreng overhandigt iPads aan Zorgcentrum Neboplus -

Kindcentrum De Spreng brengt iPads naar Zorgcentrum Neboplus voor contact met dierbaren

20 maart 2020 om 14:52 Zorg Deel je nieuws

Na de persconferentie van 19 maart moeten alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen onmiddelijk op slot. Zo ook Zorgcentrum Neboplus in Barneveld. Kindcentrum De Spreng bracht iPads om  ouderen weer in contact te brengen met hun dierbaren.

'Een leerkracht, Annelies Eggink, kwam met het idee en daarop is direct contact geweest met Neboplus.' vertelt Jessica Bouw-Merts, directrice van Kindcentrum De Spreng. 'Het MT was direct enthousiast, want zij hadden net crisisoverleg gehad over het besluit van het kabinet.' Op vrijdagmiddag 20 maart werden daarom de iPads van het Kindcentrum naar het Zorgcentrum gebracht om op deze manier ouderen in contact te laten komen met dierbaren.
Op dit moment verzorgt Kindcentrum De Spreng alle opvang van 0-13 jaar voor de Barneveldse scholen van Stichting PCO Gelderse Vallei. 'Onze locatie is daar het meest geschikt voor omdat wij in de dagelijkse praktijk ook dagopvang bieden voor 0-4 jarigen en buitenschoolse opvang voor 4-13 jarigen. Nu kunnen wij een steentje bijdragen voor ouders met een beroep in de vitale sector.' vertelt Jessica verder. 'Het weekprogramma bevat onderdelen die iPads niet ondersteunen, daarom konden we de iPads brengen naar het Zorgcentrum.'

Kindcentrum De Spreng hoopt op deze manier het contact voor ouderen makkelijker te maken. Ook is er door alle kinderen van de opvang een kaart gemaakt voor de ouderen. Zo blijven ze toch in contact met de wereld buiten het Zorgcentrum.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie