Afbeelding
..

'Bezinning, we worden verplicht stilgezet'

18 maart 2020 om 07:37 Opinie

VOORTHUIZEN Tja, en dan is het grote moment daar. Iedereen dacht waarschijnlijk nog, 't valt wel mee allemaal. Maar straks komt het besef en denk je: zo slecht was het nog niet op het werk, of lekker naar je opleiding toe iedere dag of gewoon. Sterker nog, hoe fijn en makkelijk hebben we het in onze welvaartsmaatschappij waar we alles voor handen hebben wat we willen. Het besef over wat ons overkomt zal denk ik heel rap om de hoek komen kijken.

Het zal bestaan uit drie weken geen pilsje in de kroeg, geen etentjes in je fijne restaurantje, geen halters optillen in de gym, niet in je blote billen lopen in de sauna, niet ff snel een frietje halen op de hoek, niet ff snel een vakantietje boeken, geen balletje trappen met je maten, zeurende en mekkerende ´wat moet ik doen´ kids thuis op de bank, continu rennen naar de supermarkt of er weer schijtpapier is bijgevuld, Netflix bingen tot je er scheel van ziet, gamen tot je schrale vingers hebt, de hele dag bedenken wat je nu weer eens zult ondernemen terwijl er minder te ondernemen is en ga zo maar door. Het worden drie lange weken van doorbijten, rustig adem blijven halen en stress voorkomen. Bidden, duimen en hopen dat het daarna voorbij is.
Ik denk vooral vaak aan de mensen die nu kracht en sterkte nodig hebben in deze tijd. Het zorgpersoneel, politie, supermarktmedewerkers, de overheid, etc. Maar zeer zeker ook de mensen wiens inkomsten plots op nul komen te staan. We gaan een onzekere tijd in die we in onze stoutste dromen niet hadden kunnen bedenken.

Het is echter ook tijd voor een moment van bezinning en misschien wel rust, om pas op de plaats te maken. Wat vliegt de maatschappij met al zijn mooie momenten toch altijd snel aan ons voorbij.
Wat lijkt het leven soms 'zo gewoon'. Nu worden we verplicht stilgezet, nu is omdat het altijd zo was niet meer zo vanzelfsprekend. Neem deze gedachte mee als alles straks weer voorbij is en denk dan nog eens stilletjes terug aan deze 'kaktijd'!

Liefde en omkijken naar elkaar, want het zal niet makkelijk zijn. Omgaan met alle beperkingen, maar vooral met elkaar als je verplicht bovenop elkaars lip zit!

Tino Jansen, Voorthuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie