Het kantoorpand van Schuiteman Accountants & Adviseurs aan de Boylestraat in Ede.
Het kantoorpand van Schuiteman Accountants & Adviseurs aan de Boylestraat in Ede. Schuiteman Accountants & Adviseurs
Advertorial

Schuiteman: sparringpartner en klankbord

18 maart 2020 om 08:01 Zakelijk

EDE Schuiteman Accountants & Adviseurs is al meer dan een halve eeuw de betrouwbare accountant en adviseur voor het bedrijfsleven. Terwijl het team van Schuiteman ontzorgt, kunnen klanten doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Schuiteman ontpopt zich steeds meer tot sparringpartner en klankbord. Alex van de Kamp en Gert de Fluiter vertellen er meer over.

Feike Klomp

Schuiteman Accountants & Adviseurs denkt mee, adviseert en spiegelt: ,,Wat is het verhaal achter de cijfers? Waar wil je als bedrijf over vijf jaar staan? Wat zijn de actuele ontwikkelingen op de markt? Gedurende het jaar gaan wij met onze klanten om de tafel zitten om de stand van zaken door te nemen, zodat zij eerder actie kunnen ondernemen of juist tevreden constateren dat het allemaal op rolletjes loopt", legt De Fluiter uit.

De insteek: met de cijfers in hand meer focus op bedrijfsadvies. Een omslag die Schuiteman inmiddels al langer aan het maken is.

DASHBOARD Hoe laat je dat helder en in een oogopslag zien? Van de Kamp: ,,Sinds een paar jaar maken wij bij de presentatie gebruik van digitale managementinfo (dashboard). We merken dat dat aanslaat en wordt gewaardeerd door onze klanten." Een dashboard is een soort grafische gebruikersinterface die vaak in een oogopslag een overzicht biedt van belangrijke prestatie-indicatoren. Groen is bij wijze van spreken 'okay', rood betekent 'aandacht' of 'actie'. Met deze moderne input, en de jaar- of kwartaalcijfers in de aanslag, gaan de accountants van Schuiteman met de ondernemer in gesprek om op die manier het bedrijfsverloop te bespreken. Proactief en actiegericht. Data-analyse 2.0 met als doel de ondernemer verder te helpen, het hele jaar door.

UITDAGING De Fluiter: ,,Voor onszelf is het ook uitdagender om te doen. Zelf vind ik het leuk om op deze manier met een ondernemer in gesprek te gaan, de data-analyse voor te leggen en de uitdagingen voor de ondernemer te bespreken." Van de Kamp: ,,Inderdaad. Ik zie het als een omslag van achteruitkijken in de spiegel naar navigatie. Vooruitkijken. Samen met het bedrijf aan het stuur zitten. Daar krijgen we energie van."

Schuiteman Accountants & Adviseurs. Boylestraat 28, 6718 XM Ede (ook vestigingen in Barneveld, Voorthuizen, Harderwijk, Nijkerk, Huizen). T: 0318-644000. E: ede@schuiteman.com I: www.schuiteman.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie