Afbeelding
..

Scherpenzeel schrapt alle openbare gemeentelijke bijeenkomsten

15 maart 2020 om 18:40 Zorg

SCHERPENZEEL De gemeente Scherpenzeel heeft alle openbare gemeentelijke bijeenkomsten voor de komende weken afgelast vanwege het coronavirus. Uitzondering is de raadsvergadering op donderdag 19 maart. Mogelijk vindt die bijeenkomst zonder publiek plaats, dat is nog niet besoten.

Kerken, en sportverenigingen krijgen van de gemeente het dringende advies zich aan het kabinetsstandpunt (geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen) te houden en passende maatregelen te nemen. Het kabinet zondag besloten dat ook basisscholen dicht gaan en dat horecagelegenheden en fitnesscentra in elk geval tot maandag 6 april de deuren gesloten moeten houden. De college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de handhaving van de verboden, die zondagavond 18.00 uur zijn ingegegaan. 

Het wethoudersspreekuur (maandagavond 16 maart), de MeetUp omgevingsvisie (dinsdag 17 maart) en Boomplantdag (woensdag 18 maart) en de vergaderingen van de Wijkplatforms Oost en West op dinsdag 17 en donderdag 19 maart gaan niet door.

De gemeente adviseert haar medewerkers  om zoveel als mogelijk thuis te werken en eventueel bezetting in shiftverband te regelen. Medewerkers met lichte of ergere klachten van verkoudheid, keelpijn en/of koorts wordt dringend aangeraden thuis te blijven.

Het gemeentehuis blijft de komende weken wel gewoon open op de reguliere tijden, dus ook burgerzaken en gemeentewinkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie