Uitstel wereldrecordpoging Maas van Beek

13 maart 2020 om 11:51 Nieuws Deel je nieuws

De poging van Barnevelder Maas van Beek (64) om binnen 24 uur duizend kilometer te fietsen voor het goede doel wordt uitgesteld. Van Beek zou op 20 maart starten, maar om medische redenen is dat niet haalbaar. Dat heeft Rens Kamphuis van Libéma Profcycling bevestigd. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum.

Vlak voor zijn trainingstrip is de wielrenner ziek geworden. Van Beek is nog wel naar Mallorca gegaan voor een hoogtestage, maar door de antibiotica die hij heeft gekregen kon hij niet zoveel trainen als hij had gewild. Daarom is besloten het evenement voor nu uit te stellen.

Kankerbestrijding

Van Beek zou op 20 maart om 12 uur in Omnisport Apeldoorn starten aan zijn poging om binnen één etmaal 1000 kilometer af te leggen. Doel van de recordpoging was om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankerbestrijding. De wielrenner is namelijk zelf ex-kankerpatiënt.

‘’We kijken nu naar het najaar. Maar de kalender van Omnisport is al best vol, dus misschien wordt het wel begin volgend jaar.’’

Volgens Kamphuis, projectmanager bij Libéma Profcycling (organisator van wielerevenementen), wordt er nu gekeken naar een nieuwe datum. ‘’We kijken nu naar het najaar. Maar de kalender van Omnisport is al best vol, dus misschien wordt het wel begin volgend jaar.’’

Ondersteunende activiteiten
Rondom de recordpoging zouden er verschillende activiteiten zijn voor kinderen en het bedrijfsleven. Ook zou er een marathon Formule 1-racen op racesimulatoren gehouden worden om zoveel mogelijk mensen naar het evenement te lokken. DJ Jean zou voor muzikale ondersteuning zorgen.

Oud-wielrenners waren uitgenodigd om stukjes mee te fietsen als morele steun voor van Beek. Omdat nog niet zeker is of de oud-profs die op het oog waren er op de nieuwe datum bij kunnen zijn wil Kamphuis hun namen liever niet geven.

De redactie heeft van Beek om een reactie gevraagd, maar hij heeft niet gereageerd.

Noot van de redactie:
Dit artikel was al geschreven toen de regering verregaande maatregelen aankondigde in de strijd tegen COVID-19.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie