Afbeelding
...

Pluryn schrapt open dag in De Glind wegens 'coronavrees'

11 maart 2020 om 08:03 Zorg

DE GLIND Zorgorganisatie Pluryn heeft besloten de geplande open dag op onderwijs- ,woon- en zorglocaties in De Glind te annuleren, naar eigen zeggen vanwege de ,,ontwikkelingen rond het nieuwe coronavirus.'' Dat meldt de organisatie.

Wouter van Dijk

De deelnemende locaties en organisaties in het dorp, de J.H. Donnerschool, Stichting Jeugddorp De Glind, Gezinshuis.com en de Rudolphstichting, hebben zich bij deze beslissing aangesloten. De open dag stond gepland voor zaterdag 21 maart, in het kader van de landelijke 'Ontdek de Zorg'-week.

Die activiteit was erop gericht belangstellenden warm te maken voor een baan in de zorg. Het plan was dat bezoekers onder meer dorpscentrum Glindster en de dorpskerk zouden bezoeken, evenals gezinshuizen, logeerhuizen en woongroepen. Gezinsouders zouden de bezoekers ontvangen en vertellen over de kleinschalige woonvorm voor uithuisgeplaatste kinderen. In totaal zijn er momenteel in De Glind 28 families actief in de opvang van uithuisgeplaatste kinderen. Ook de Donnerschool zou de deuren openen, onder meer met een workshop streetdance. Pluryn besloot dinsdag activiteiten voor alle locaties in het hele land vooralsnog te schrappen, om daarmee de kans op besmettingen door het nieuwe coronavirus te verkleinen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie