Vader en zoon Palmero in het door hen heropende kippenrestaurant Juffrouw Tok in Scherpenzeel.
Vader en zoon Palmero in het door hen heropende kippenrestaurant Juffrouw Tok in Scherpenzeel. Ted Walker

Kippenrestaurant juffrouw Tok heropent de deuren

10 maart 2020 om 08:31 Advertorial_2

SCHERPENZEEL Trots als een pauw zijn vader en zoon Palmero op het door hen heropende kippenrestaurant Juffrouw Tok in Scherpenzeel. De heren werkten bij de voormalige eigenaar als kok tot van de één op de andere dag de deuren werden gesloten. ,,Dat was voor ons echt een grote schok", zegt zoon Felipito. ,,Wij waren vanaf het begin werkzaam bij Juffrouw Tok. De aanloopfase was een beetje moeilijk, omdat de gasten ons nog niet zo goed konden vinden, maar op het laatst waren we altijd superdruk in de keuken omdat het restaurant altijd vol zat."

Juffrouw Tok is gevestigd aan de entree van vakantiepark Landgoed Ruwinkel in Scherpenzeel, dat dit jaar overigens een halve eeuw bestaat. Wat ooit begonnen is als kamperen bij de boerderij Klein Ruwinkel is in al die jaren uitgegroeid tot een compleet vakantiepark met zwembad, midgetgolf- en tennisbaan. Juffrouw Tok is gevestigd in de voormalige koeienstal van de historische boerderij. In 'de deel' van de boerderij, waar ooit de koeien stonden, bevindt zich al sinds jaar en dag Pannenkoekenboerderij Grietje. ,,Vorig jaar heeft de heer Van den Heuvel het pleintje waar de restaurants aan zijn gelegen en het dak van het restaurant helemaal gerenoveerd en van deze tijd gemaakt." Het gezellige horecaplein heet sindsdien 't Erf van Ruwinkel.

Vader en zoon Palmero zijn tijdens de grote financiële crisis vanuit Spanje neergestreken in Scherpenzeel. ,,Het ging ontzettend slecht in Spanje en omdat we geen droog brood meer konden verdienen in ons toenmalige restaurant, hebben we daar de deuren moeten sluiten. Helaas, maar zo gaan die dingen. Gelukkig was er wel veel vraag naar koks in Nederland en hebben we besloten om hier te komen werken. De zomers zijn lekker hier, maar de winters zijn soms voor ons wel zwaar: weinig zon, veel regen. Maar alles heeft zijn voordeel en nadeel.''

,,We waren erg gehecht aan dit mooie restaurant en daarom waren we er als de kippen bij toen de heer Van den Heuvel weer op zoek ging naar een nieuwe pachter", vertellen ze. Felipito glundert van trots. ,,Hij heeft ons de kans gegund om het restaurant nieuw leven in te blazen."

LEZERSACTIE Restaurant Juffrouw Tok heeft recent in de Gelderse Vallei flyers verspreid met een tijdelijke kennismakingsactie. Heeft u de flyer gemist? Knip dan dit artikel uit en kom naar het restaurant. Tegen inlevering van het artikel is het tweede kipmenu ter waarde van 17,95 euro gratis (niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties). Deze actie loopt tot en met zondag 5 april. Reserveren is zeer gewenst en kan via telefoonnummer 033-277 7772.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie