Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Uitbreiding Kinderhospice Barneveld in volle gang

8 maart 2020 om 08:30 Zorg

BARNEVELD De nieuwbouw bij Kinderhospice Binnenveld in Barneveld is in volle gang. Naast het huidige kinderhospice komt aan de kant van de Esvelderbeek een nieuwe ruimte, geschikt voor dagopvang voor jonge kinderen met een lichamelijke zorgvraag. Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw eind dit jaar of begin volgend jaar opgeleverd wordt.

Vanuit de lucht zijn de funderingspalen van het nieuwe gebouw te zien. De uitbouw krijgt een compleet ander karakter dan het hoofdgebouw. Zo komt er een 'groen' dak met beplanting en krijgt het een ruime kelder. Tussen het hoofdgebouw en de halfronde nieuwbouw komt ook een ruime overkapte binnenplaats. Het werk wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen.

Het plan voor gespecialiseerde dagopvang komt niet uit de lucht vallen. Het kinderhospice heeft er al langere tijd plannen voor. Het kinderhospice vangt sinds 2002 in de 24-uurszorg ernstig zieke kinderen op die specifiek lichamelijke zorg vragen. Het gaat dan bijvoorbeeld om kinderen die sondevoeding, beademing of medicatie nodig hebben. Voor de dagopvang richt het kinderhospice zich vooral op kinderen uit de directe omgeving. De verzorgers die nu al actief zijn aan het Binnenveld, kunnen ook in de dagopvang aan de slag, evenals professionals op het gebied van orthopedagogiek, logopedie en fysiotherapie. Er is straks ruimte voor maximaal twaalf kinderen in de dagopvang.

Het is de bedoeling dat het nieuwe gebouw eind dit jaar of begin volgend jaar opgeleverd wordt. Mogelijk wordt vóór die tijd al een tijdelijke unit bij het kinderhospice geplaatst, zodat eerder al gestart kan worden met de opvang.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie