Afbeelding
Politie

Agenten pakken auto-inbreker in Wekerom

6 maart 2020 om 08:55 Misdaad

WEKEROM Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag in Wekerom een 23-jarige man uit Litouwen aangehouden. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak op 8 oktober vorig jaar in Naarden. Een foto van de man was eerder getoond in een uitzending van tv-programma Opsporing Verzocht. Mogelijk is de man volgens de politie ook betrokken bij andere auto-inbraken verspreid over het land.

De agenten zagen tijdens een surveillance rond 02.30 uur op de Oud Willinkhuizerweg in Wekerom een verdachte auto rijden. Tijdens een controle kwamen ze erachter dat één van de twee mannen in het voertuig gesignaleerd staat voor de genoemde auto-inbraak Naarden. De 23-jarige werd daarop meegenomen naar het bureau en de auto is in beslag genomen. De andere inzittende is niet aangehouden.

In de uitzending van Opsporing Verzocht is deze week uitgebreid aandacht besteed aan een onderzoek van de Landelijke Eenheid naar een Oost-Europese bende. Deze 'mobiele bandieten' zijn volgens de politie actief met auto-inbraken. ,,Met een boodschappenlijst voor auto-onderdelen op zak komen ze aan in Nederland. Ze huren een auto en trekken door het hele land. Door voorverkenning weten de inbrekers precies waar ze de auto-onderdelen kunnen halen. Ook inwoners van Naarden zijn het doelwit geweest van deze bende. Gelukkig stonden de daders duidelijk op beeld.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie