Conja en Robin met hun kinderen Linsey (9), Jelle (6) en Esmee (bijna 2).
Conja en Robin met hun kinderen Linsey (9), Jelle (6) en Esmee (bijna 2). Pauw Media

Het verhuisverhaal van Conja en Robin

6 maart 2020 om 11:30 Zakelijk

BARNEVELD Ze wonen er nog geen jaar, maar zeggen nu al dat ze hier niet meer weg willen. Hun middenwoning aan Ambon in Barneveld voldoet namelijk precies aan hun woonwensen.

Linda van Maanen

,,We woonden prima aan het Jan Seppenplein en keken mooi uit over het water. Ondanks dat we die woning een aantal jaren geleden nog helemaal naar onze zin hebben gemaakt, wilden we toch graag een breder en groter huis met meer ruimte. Ook zochten we een jongere woning, want die zijn nu eenmaal beter geïsoleerd", vertelt Conja werkzaam als front-officemedewerker bij een fysiocentrum.

KAAL HUIS Vooral Robin keek vaak om zich heen. Telkens waren de huizen het nèt niet. ,,Toen zag Conja dit huis op Woningmatch van Westeneng Makelaardij. We lieten het aan onze kinderen zien en vroegen wat ze ervan vonden. Hun mening namen we mee in onze beslissing. We hebben vervolgens een bezichtig gedaan en hierna ging het snel. We brachten een bod uit en nog geen uur later was dit al geaccepteerd. De samenwerking met makelaar Henk Westeneng liep heel fijn. We wilden dit huis echt heel graag, ook al was het erg basic en kaal. Je moest er écht doorheen kunnen kijken en dat konden we. We wisten dat we er iets moois van konden maken. In juli vorig jaar hebben we het gekocht en vervolgens zijn we drie volle maanden aan het klussen geweest", zegt Robin.

Lees verder onder de foto

ALLES ZIT MEE Terugkijkend was het een intensieve periode naast de verhuizing, de zorg voor het jonge gezin en hun werk. Het was ook niet niks; alles is namelijk rigoureus aangepakt. ,,We hebben over de gehele zolder een vliering gemaakt en twee slaapkamers met nieuwe dakramen. Verder hebben we een nieuwe badkamer geplaatst. In onze slaapkamer is een complete muur verplaatst, zodat we een grote kastenwand creëerden. De woning is uitgebouwd, de muren zijn gestuct, er is vloerverwarming aangebracht en er staat een nieuwe meterkast. Ook de keuken is helemaal nieuw. Onze beide vaders hebben echt heel veel gedaan, zoals alle elektra en schilderwerk. Zelfs terwijl wij op vakantie waren, gingen zij door", lacht Robin die werkt bij de politie én een onderneming in veiligheidsschoenen en werkkleding heeft.

Maar helemaal ontspannen lukte ook weer niet, want zelfs op afstand moest er toch nog veel geregeld worden. ,,Meestal hoor je verhalen dat zo'n klusperiode anders loopt. Bij ons liep het heel goed. Echt helemaal niets is tegengevallen. En dat ligt zeker ook aan de goede aannemer die wij hadden. Dat is écht zo", vertelt het stel dankbaar.

Lees verder onder de foto

MEER GROEN Qua woonstijl is er niet veel veranderd. ,,Onze vorige keuken was strak hoogglans wit en nu staat er een zwarte keuken en koken we op inductie. Dat is het enige. Oh ja, we hebben nu meer grote planten in huis. In de vorige woning was daar gewoon minder ruimte voor. We willen nog wel een mooie hoekbank. Verder plaatsen we nog een veranda in april. En de trap moeten we nog bekleden, die is tot op heden alleen geschilderd. Ooit komen er ook nog zonnepanelen", aldus Conja en Robin.

DIK TEVREDEN ,,Deze wijk bevalt heel goed en we hebben fijne buren. De kinderen kunnen hier heerlijk spelen, pal tegenover is een speeltuin. In de omgeving van de nabijgelegen beek kunnen we onze hond lekker uitlaten. Qua uitzicht aan de achterkant hebben we wel ingeleverd. En de scholen en het centrum zijn inderdaad wat verder, maar nog heel goed te doen. Wat ons betreft, vinden we het heerlijk zo! We dromen niet van een heel groot huis of zo. Wij zien onszelf hier wel oud worden ja."

Aangeboden door Westeneng Makelaardij 

,,Deze wijk bevalt heel goed en we hebben fijne buren.''
Conja en Robin met hun kinderen Linsey (9), Jelle (6) en Esmee (bijna 2).
,,Onze vorige keuken was strak hoogglans wit en nu staat er een zwarte keuken.''
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie