Hartjes pakt goud in Putten

6 maart 2018 om 10:43 Sport/sport

LUNTEREN Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd zaterdag voor de vijfde en zesde divisie turnen in Putten heeft Viënne Hartjes goud behaald. Naast Viënne Hartjes kwamen ook junior turnster Janieck Westeneng en Sara van de Kuit aan de start.

Viënne Hartjes begon haar wedstrijd op vloer en zette daar een mooie oefening neer. Deze werd beloond werd met een score van 10.400 punten. Over het toestel sprong was de turnster zelf niet tevreden maar ze kreeg daar toch het hoogste cijfer van de jury. Bij het onderdeel brug maakte ze een klein foutje bij haar afsprong maar dat werd recht gezet door een strakke balk oefening (10.250 pnt) te turnen. Ondanks wat schoonheidsfoutjes, liet Hartjes al haar concurrenten achter zich en behaalde voor de tweede keer een gouden medaille. Daarmee is zij verzekerd van een plek in de landelijke finale op zaterdag 2 juni 2018.

Junior turnster Janieck Westeneng kende wat pech bij haar eerste plaatsingswedstrijd. Nu turnde ze een zeer sterke wedstrijd. Alle onderdelen voerde ze uit zoals bedacht was. Janieck Westeneng eindigde op een 7e plaats. Daarmee is plaatsing voor de regiofinale nog niet zeker. De definitieve doorstroming wordt eind maart bekend gemaakt.

Sara van de Kuit, die in de laatste ronde van start zou gaan, blesseerde zich echter al bij de warming-up. Een elleboogblessure verhinderde haar deelname.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie