De kruising van de Dr. Willem Dreeslaan met de Hooilanden, één van de toegangswegen van woonwijk Norschoten in Barneveld.
De kruising van de Dr. Willem Dreeslaan met de Hooilanden, één van de toegangswegen van woonwijk Norschoten in Barneveld. Google Streetview

Plan voor aanpak Dr. Willem Dreeslaan in Barneveld

5 maart 2020 om 14:00 Verkeer en vervoer

BARNEVELD De gemeente Barneveld heeft plannen voor groot onderhoud aan de Dr. Willem Dreeslaan in Barneveld, in combinatie met eventuele verbeteringen van de fietsoversteken op deze weg. Vooruitlopend op dit onderhoudswerk, houdt verkeerskundig onderzoeksbureau BonoTraffics volgende week een verkeersonderzoek met behulp van camera's.

,,Dit onderzoek wordt gedaan om te kunnen bepalen of er verbetermogelijkheden zijn ten aanzien van de verkeersveiligheid en de inrichting van de weg'', aldus gemeentewoordvoerder Wendy te Velde. ,,Om dit te kunnen bepalen is er inzicht nodig in de hoeveelheid verkeer en het verkeersgedrag op de kruispunten.''

De camera's hangen van maandag 9 maart tot en met vrijdag 13 maart bij de kruisingen van de Dr. Willem Dreeslaan met de Lange Voren en de Hooilanden (beide richting de wijk Norschoten) en bij de kruising met de Röntgenstraat (richting bedrijventerrein De Valk). Om de privacy van passanten te waarborgen, worden kentekens of andere persoonsgegevens uit de camerabeelden niet gebruikt. Na afronding van het onderzoek worden de beelden vernietigd.

   

Aanleiding voor het verkeerskundig onderzoek is dat er groot onderhoud is gepland door de afdeling beheer. Vooruitlopend op dat onderhoud wordt nu dus een verkeerskundig onderzoek gedaan om te kunnen bepalen of er verbetermogelijkheden zijn ten aanzien van de verkeersveiligheid en de inrichting van de weg (waaronder de fietsoversteken). Om dit te kunnen bepalen is er inzicht nodig in de hoeveelheid verkeer en het verkeersgedrag op de kruispunten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie