SDVB laat zich ringeloren door Nunspeet: 1-4

7 maart 2020 om 18:47 Voetbal

BARNEVELD Wie na de 1-0 van Ricardo Mengerink Sportpark Norschoten heeft verlaten zal moeilijk kunnen geloven dat SDV Barneveld uiteindelijk met 1-4 verloor van Nunspeet. Toch was dat de eindstand na een uur heel matig voetbal.

Peter Pos

SDVB startte wervelend. Vooral Ricardo Mengerink was in de openingsfase op dreef. De vleugelaanvaller mikte de bal al na zes minuten tegen de lat. Tien minuten later strandde Mengerink op Nunspeet-doelman Sean Poot. Weer tien minuten later was het wel raak.
Met een prachtig schot van afstand zette Mengerink SDVB op een – op dat moment – dik verdiende voorsprong. Dat het daarna zo enorm mis zou gaan voor de thuisploeg kon niemand bevroeden. Het begon bij een fout van Niels Vlugt.
De aanvoerder leed balverlies en dat werd prompt afgestraft door Job Hoogedoorn. Ineens was SDVB het helemaal kwijt en kon alleen nog maar ploeteren. ,,Ik had die bal nooit zo mogen spelen'', was Vlugt schuldbewust. Ik zag twee man van ons lopen en wilde de bal tussendoor geven, maar er zat een tegenstander tussen. Aan de 1-2 ging ook al een fout vooraf. Dan begin je zo goed en sta je ineens achter."
Het lukte SDVB daarna niet meer om het tij te keren. ,,Het slaat nergens op zoals wij daarna gespeeld hebben'', mopperde Vlugt. ,,Dit is echt een verschrikkelijke nederlaag. Nunspeet kan zich enorm opladen tegen ons, terwijl bij ons de scherpte ontbrak."
Was de linkspoot uit Amersfoort na afloop flink pissig, zijn trainer had er helemaal de ziekte in. ,,Dit was pure onvolwassenheid'', baalde Johan de Man. Drie kwartier na afloop stond zijn blik nog steeds op onweer. ,,We hebben het zelf over ons afgeroepen. In het begin kwamen we telkens goed door over de vleugels, maar na de 1-0 gingen we lekker terug uitspelen."
,,Dat moet je dan juist niet doen, maar doorgaan voor de 2-0'', vervolgde de trainer uit Veenendaal. ,,We hebben ons laten intimideren en maakten domme overtredingen. Verliezen is nooit leuk, op deze manier helemaal niet."
Waar SDVB na rust aanvallend onmachtig was, daar scoorde Nunspeet in het laatste kwartier nog twee keer en gooide daarmee nog meer zout in de wonden. In de slotfase ontsnapte Mark van Oudbroekhuizen aan een rode kaart toen hij uit frustratie een tikje in het gezicht van Poot gaf. De verdediger kreeg slechts geel en mocht daarmee zijn handen dichtknijpen.