Afbeelding
Joke van der Heide

Opinie: Drie vragen voor Lokaal Belang over windturbines

2 maart 2020 om 08:32 Overig

Graag stel ik de fractie van Lokaal Belang de volgende vragen:

Maakt u gebruik van elektriciteit in uw huis?

Wilt u verzekerd zijn van probleemloze levering van elektriciteit?

Vindt u dat we steeds minder fossiele brandstoffen moeten gebruiken?

Op deze vragen zeg ik volmondig en zonder reserves: JA. Maar ja, ik zit niet in de politiek en dan ligt het schijnbaar anders. De gemeente heeft een einde gemaakt aan een tijdrovende en energie slurpende discussie over de plaats van windturbines. Klaar en duidelijk was het onverwachte besluit zich te richten op 'Harselaar'. Dapper vind ik dat en het voorkomt oeverloze emotionele bijeenkomsten.

Natuurlijk had ik verwacht dat de gemeente zou worden overladen met complimenten. Maar tot mijn verbazing is Lokaal Belang weer tegen. Met gekleurde cirkels wordt geprobeerd de te verwachten hinder duidelijk te maken. Natuurlijk lukt het om woonwijken in de hinderzone te krijgen als je zelfs een cirkel van 2 kilometer tekent.

Waarom doet u dit? Bent u bij voorbaat overal tegen, omdat u zich oppositiepartij noemt? In wiens belang is uw opstelling, of dient het alleen een politiek belang? Kunt u het niet over uw hart verkrijgen de gemeente een compliment te maken omdat een oeverloze discussie wordt voorkomen?

Lokaal Belang, kom eens met positieve, constructieve reacties.

Dick Bonestroo

Barneveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie