Rudy Baalman, hier in actie tegen Nieuwland, zette Achterveld nog wel op voorsprong.
Rudy Baalman, hier in actie tegen Nieuwland, zette Achterveld nog wel op voorsprong. Foto Rinus van Denderen

Achterveld verspeelt titel na teleurstellende nederlaag

15 februari 2020 om 18:04 Voetbal

ACHTERVELD De kans dat Achterveld dit seizoen kampioen gaat worden is na de nederlaag tegen De Posthoorn flink geslonken. Eigenlijk houdt niemand bij de vierdeklasser nog rekening met dat scenario. Waar koploper Zeist probleemloos blijft winnen, daar morste Achterveld opnieuw drie kostbare punten.


Een helft lang leek alles naar wens te gaan voor de ploeg van Jacco Meurs. Rudy Baalman zette Achterveld op voorsprong en dat was op dat moment dik verdiend. ,,We hadden de wedstrijd onder controle en speelden vooral op hun helft'', aldus Meurs. ,,Na rust gaven we helemaal niet meer thuis. We wisten dat we uit de duels moesten blijven, maar dat lukte niet meer. Op basis van de tweede helft hebben we terecht verloren."


De Amersfoorters scoorden al vroeg in de tweede helft twee keer snel achter elkaar en kwamen vervolgens geen moment meer in de problemen. Meurs: ,,We creëerden niets meer. Dat was heel teleurstellend. Natuurlijk gaan we er nog wel voor, maar realistisch gesproken denk ik niet dat we het gat met Zeist nog dicht kunnen maken. We moeten ons nu maar focussen op het bereiken van de nacompetitie."

Doelpunten: Rudy Baalman 0-1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie