Digital Days 2018
Digital Days 2018 Digital Days

Digital Days 2020: ICT-proeftuin voor jong talent in de Regio Foodvalley

12 februari 2020 om 11:42 Nieuws Deel je nieuws

De Basiliek in Veenendaal is op 14 en 15 februari het podium van de Digital Days. Tijdens dit Tech-event gaan zo’n 400 studenten in de Regio Foodvalley kennismaken met ICT. Dit doen zij door aan de slag te gaan met innovatieve ideeën en oplossingen voor uitdagende vraagstukken.

Tech Day
Het event gaat om 9.00 uur van start met de Tech Day. Vo-studenten (300) volgen masterclasses over Kunstmatige Intelligentie, Datavisualisatie, Internet of Things en Mixed Reality. Hierna gaan ze in teams innovatieve oplossingen bedenken voor de Regio Deal. De plannen worden aansluitend gepitcht voor een jury. Die bestaat uit vertegenwoordigers van het onderwijs, bedrijfsleven en overheid

Hackathon
Parallel is er een Hackathon met 100 scholieren ICT, Techniek en Informatica van de mbo-opleidingen Technova College, Rijn IJssel College en de hbo-leerlingen van Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en Hogeschool Utrecht (HU). Zij gaan ook aan de slag met een vraagstuk dat aansluit bij de regio. Onder leiding van experts worden ze verder uitgedaagd: een idee concreet uitwerken naar een prototype.

1 dag gamen
De Digital Days wordt afgesloten met een 24-uurs Game Battle waar studenten in competitieverband gamen. Jordy Peek uit Veenendaal is ICT-student en won vorig jaar de Game Battle. De sfeer bij de Game Battle vindt Jordy het leukst: “Iedereen is geïnteresseerd in wat een ander aan het doen is. Of het nu gaat over games of over de PC die je op jouw tafel hebt staan: er zijn altijd raakvlakken die je hebt met de andere deelnemers.” De Game Battle start om 16.00 uur.

Betrokkenheid ICT-bedrijven
De Digital Days komt tot stand door medewerking van vele partners zoals het bedrijfsleven. ICT-bedrijven HSO en Info Support in Veenendaal hebben al veel betekend voor het event. Hidde Mudde, Marketing- en communicatieadviseur van Info Support: “We willen actief meebouwen aan de ontwikkeling van dé ICT-regio van Nederland. Het is super tof om te zien dat scholieren in samenwerking met gemeente(n) en bedrijfsleven tot baanbrekende ideeën komen om met cutting edge technologie impact te maken op de wereld om ons heen.”
Henk-Jan Brommer, Manager HSO Academy: “Wij vinden het belangrijk om jong talent al vroeg te laten zien dat ICT niet saai hoeft te zijn, maar juist heel dynamisch en aantrekkelijk is. Als we vanuit HSO kunnen bijdragen is ons doel bereikt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie