De rode loperdag is één van de activiteiten in het centrum van Barneveld, georganiseerd door de BMV.
De rode loperdag is één van de activiteiten in het centrum van Barneveld, georganiseerd door de BMV. Bram van den Heuvel

120.000 euro voor activiteiten en evenementen in centrum Barneveld

11 februari 2020 om 14:35 Winkels

BARNEVELD Vereniging Centrum Ontwikkeling Barneveld (COB) ontvangt voor dit jaar 120.000 euro subsidie van de gemeente Barneveld voor de bekostiging van evenementen en activiteiten in het centrum van het dorp. Het gaat om geld afkomstig van de ondernemers, dat via de reclamebelasting één op één wordt doorgezet voor de activiteiten. 

Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het COB verdeelt het te ontvangen bedrag tussen de Barneveldse Middenstands Vereniging (BMV) en Stichting Oud Veluwse Markt (OVM). Volgens de begroting van het COB voor dit jaar is er voor 2020 ruim 124.000 euro nodig voor de verschillende activiteiten en ondersteuning. Ruim 24.000 euro is nodig voor bekostiging van de centrummanagers, ruim 23.000 euro voor wekelijkse pr-activiteiten en kleinere acties. Voor de huur van kerstverlichting is dit jaar 13.000 euro nodig, evenals voor het onderhouden van de hanging baskets in het dorp. Andere kostenposten zijn onder meer de Sinterklaasintocht (11.000 euro), de organisatie van Candlelight Shopping (11.000 euro) en de Oud Veluwse Markt (8.400 euro).

Verder staan voor dit jaar in het centrum van Barneveld onder meer de modeweken, de rode loperdag, het rondje kunst en cultuur, black friday en extra koopavonden in december op het programma.

Ondernemers betalen mee aan de activiteiten, in de vorm van de reclamebelasting. Het gaat dan om een jaarlijks vast bedrag van 500 euro. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie