Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Sven van Rossum verbetert eigen doelpuntenrecord

8 februari 2020 om 19:20 Voetbal

ACHTERVELD Nooit eerder scoorde Sven van Rossum meer dan zes doelpunten in een wedstrijd bij de senioren. Op zich is dat niet zo bijzonder, want vrijwel geen enkele voetballer haalt dat aantal. Tegen KVVA verbeterde de spits van Achterveld zijn prestatie. Achterveld won met 12-1 en Van Rossum maakte er liefst acht.

Vorige week maakte Van Rossum er ook al vier, hierdoor gaat zijn seizoenstotaal heel snel richting zijn record van vorig seizoen. Toen kwam de spits tot 36 treffers, mede doordat hij twee keer een dubbele hattrick maakte in één wedstrijd.

,,Vandaag gingen van de tien ballen die ik op doel schoot of kopte er acht in'', reageerde Van Rossum luchtig. ,,Het was een makkie, dat heb je wel eens. Bij rust stond ik op drie doelpunten. In de tweede helft maakte ik binnen vijf minuten een hattrick en ging ik wel voor die zevende."

Het werden er dus acht en eigenlijk hadden het er tien moeten zijn. Na mijn zevende doelpunt miste ik twee grote kansen, daar baalde ik wel van. Maar gelukkig heb ik het mooi af kunnen sluiten. Jelle (Neumann, red.) was er doodziek van dat hij er zelf maar één maakte, nota bene op aangeven van mij'', dolde Van Rossum nog even zijn ploegmaat in de voorhoede. ,,Maar eerlijk is eerlijk, ik kreeg ook een goede assist van hem."
Doelpunten: Sven van Rossum 8, Jelle Neumann, Aike de Vette, Friso Drewes en Bob van Ruitenbeek.