Hoe kom je vrij?
Hoe kom je vrij? proxybay

Maar ik ben helemaal geen leider!

6 februari 2020 om 10:49 Evenementen Deel je nieuws

De deelnemers aan de eerste Adempauze-bijeenkomst afgelopen dinsdagavond konden maar net allemaal in de Verhalenkamer van de Bibliotheek Barneveld. Fenny Bruins die de Adempauzes begeleid legt uit dat Adempauzes zijn bedoeld om je te leren bewuster je eigen leven te leiden in plaats van je laten leven, met als gevolg vaak een stressvol of ´sudderend´ leven. 

Het thema van deze avond was ´Leiding geven aan jezelf. Durf jij jezelf serieus te nemen?

Fenny zette de deelnemers direct al aan het werk met reflectie op hun eigen vragen. En onder de nodige verbazing met vragen die ze niet verwacht hadden. Want als je geen manager bent, wat weet je dan van leidinggeven? Nu, wat beek: Iedereen had wel een idee over leiderschap.

Maar dat de deelnemers hun ideeën over leiderschap kunnen koppelen aan hun eigen leven was een eyeopener. Want, als jij je leven niet stuurt, wie doet het dan? Als jij meer innerlijke rust wil in je leven, waar luister je naar?

Je kunt je leven aan je voorbij laten gaan. Maar je kunt ook de uitdaging aangaan om bewuster je leven te leven. Eigenlijk ben je daar je hele leven mee bezig. Want tegen die tijd dat je het een beetje snapt, kom je weer in een andere fase van je leven met haar nieuwe uitdagingen.
Een leven lang leren noemt Fenny dat.
Dat is een leren wat anders gaat dan feitelijk kennis en ervaring. Het is een leren wat je bij plukjes en beetjes leert. Soms snap je het, maar het glipt het volgende moment weer weg. Totdat je het door krijgt.
Iedereen kreeg een ´leerpakketje´ mee naar huis om ….. Jawel, om jezelf aan te sturen.

Na een geanimeerde uitwisseling met druk gekakel, werd het tijd voor stilte. Aan de hand van een korte meditatie konden de mensen al ervaren wat aandacht voor jezelf doet. Of zoals een van de deelnemers aangaf: ´mijn hoofdpijn ben ik kwijt´.

Met enthousiasme, stof tot nadenken en ´oefenen in aandacht´ en een boekenlijstje ging iedereen weer huiswaarts.

                                       -------
In samenwerking met de Bibliotheek Barneveld organiseert Fenny Bruins van Almitra deze Adempauzes. Zij wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken om bewuster te leren leven en dat concreet vorm te geven in je leven.
Adempauzes vinden elke 1e dinsdagavond plaats in de Bibliotheek Barneveld. Elke Adempauze heeft een ander thema.  Deelname is gratis en vrij toegankelijk. 
Meer info is te vinden op www.almitra.nl en www.bibliotheekbarneveld.nl

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie