Aline Wisse (midden) vertrekt morgen naar Cambodja.
Aline Wisse (midden) vertrekt morgen naar Cambodja. Aline Wisse

Groeten uit Cambodja: Een goede voorbereiding is het halve werk

24 januari 2020 om 07:55 hartenziel

BARNEVELD Tjonge, als je mij één jaar geleden had verteld waar ik nu zou staan, en hoe ik dat zou beleven, zou ik me er geen voorstelling bij kunnen maken. Wat is de afgelopen periode soms hectisch en emotioneel geweest. Wat moest er veel gebeuren. Niet alleen praktische dingen zoals inpaklijsten opstellen, to do lijstjes afstrepen en vergaderingen met het thuisfrontteam bijwonen, maar ook het afscheid nemen van familie, vrienden en dierbaren, de zegen van God op mijn werk ontvangen, een lied inzingen met mijn neefjes en nichtjes, etentje hier en een gesprekje daar. Stuk voor stuk dingen waar ineens veel meer tranen bij kwamen kijken dan ik van mijzelf gewend ben.

Ook met de voorbereidingen voor mijn leven in Cambodja straks, ben ik druk geweest; woonruimte (laten) zoeken en aan de hand van een paar foto's een huurcontract aangaan, nadenken over vragen als: wat moet er eigenlijk gebeuren als ik in Cambodja in een noodsituatie beland? Wat als ik mijn creditcard verlies? Wat als ik gerepatrieerd moet worden? Wat als...... Het is maar goed dat er een thuisfrontteam achter mij staat, dat mij hielp de zaken op een rijtje te houden en dat zich straks zal inzetten als verlengsnoer tussen Cambodja en Nederland.

Hoewel ik het al wel op jonge leeftijd over Cambodja had en een huisje boompje beestje leven mij soms best afschrikte, zou ik in mijn gekste fantasieën niet kunnen bedenken dat ik morgen in het vliegtuig naar Cambodja zou stappen om daar te gaan wonen en werken met kinderen in sloppenwijken. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle hulp die ik gekregen heb, alleen was het nooit gelukt.

Nu de laatste puntjes op de i zetten om morgen vanaf Schiphol te vertrekken. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Aline Wisse verruilt Barneveld voor Cambodja, waar ze kinderen uit sloppenwijken de kans wil geven op een betere toekomst. In de Barneveldse Krant vertelt ze regelmatig over haar ervaringen in Azië. Kijk voor meer informatie op haar website 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie