Lagerweij in actie in de klasse tot 680 kg
Lagerweij in actie in de klasse tot 680 kg Thea Folkertsma-Gijzen

TTV Lagerweij met titel op zak naar WK

5 februari 2020 om 21:21 Overig Deel je nieuws

De touwtrekkers van Lagerweij uit Renswoude gaan als nationaal kampioen naar het WK Indoor touwtrekken in Ierland. Afgelopen zaterdag werd in Wolvega het Nederlands Kampioenschap gehouden en daar bleek het herenteam van Lagerweij de sterkste in de klasse voor heren tot 640 kilogram. Deze titel was al zeven jaar in het bezit van aartsrivaal Monnickendam, dus het werd hoog tijd om daar verandering in te brengen. Lagerweij kwam gedurende de poulewedstrijden nooit in de problemen en in een rechtstreeks duel tegen Monnickendam werd ook de strijd om het goud overtuigend gewonnen. Daarmee heeft de delegatie die afreist naar Ierland het nodige zelfvertrouwen getankt, wat de prestaties op het WK uiteraard ten goede zal komen.

Eerder op de dag was er ook al een podiumplaats behaald in de klasse tot 680 kilogram. Een klasse waar de mannen van Lagerweij eigenlijk te licht voor zijn, maar met een tekort van 30 kilo werd de strijd om het brons toch knap gewonnen. Ook de jeugd kwam in dit ochtendprogramma in actie, maar met een zeer onervaren ploeg moesten zij helaas genoegen nemen met een vierde plaats. Ook de dames konden vandaag geen potten breken.

In het laatste dagdeel kwam Lagerweij met twee teams uit in de mixklasse (4 heren, 4 dames). In deze klasse moest werkelijk voor ieder punt gestreden worden, wat uiteindelijk resulteerde in een derde en vierde plaats voor de club uit Renswoude.

De wereldtitel prolongeren

Na deze geslaagde dag in Wolvega gaat het vizier meteen weer op het WK. Dinsdag 18 februari zal de selectie namelijk afreizen naar het Ierse Letterkenny om daar te strijden voor de mondiale titels. Lagerweij zal als clubteam uitkomen in de klasses heren tot 600 kilogram en mix tot 580. Over de kansen valt nog weinig te zeggen, in een groot deelnemersveld kan het alle kanten op. Kansen zijn er zeker in het WK voor landenteams wat volgt. Lagerweij vormde twee jaar geleden de basis voor het nationaal team dat in China de wereldtitel veroverde. Ook dit jaar worden de landenteams in de lichtere klasses weer samengesteld door de heren uit Renswoude. In de klasse tot 600 kilogram zullen ze proberen de titel te prolongeren en ook in de klasse tot 560 kilogram hopen ze mee te doen voor de medailles. Met sterke landen als Schotland, Ierland, Baskenland en Chinees Taipei als tegenstander zal het in beide klasses een zware opgave worden, maar volgens de heren is het touwtrekken in de lichte klasses zonder meer de mooiste en grootste uitdaging.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie