Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

Opinie: Routeplanner kent rondweg Voorthuizen helemaal niet

5 februari 2020 om 07:06 Opinie

We hebben sinds enkele maanden een prachtige rondweg om Voorthuizen. Fantastisch mooi en in een mum van tijd aangelegd. (Petje af voor de aannemers.) Volgens mij met de bedoeling dat het doorgaande verkeer deze gaat gebruiken, en het centrum van Voorthuizen wordt ontlast.

Nu heb ik het genoegen elke dag van deze voorziening gebruik te mogen maken omdat ik voor mijn werk van Stroe binnendoor naar Leusden reis.

Hierbij kom ik vanaf de Tolnegenweg en daar sluit ik 's morgens vroeg aan in een lange rij auto's die als sluipverkeer vanuit het oosten de volle A1 proberen te omzeilen.

Dat gaat goed tot de nieuwe rotonde bij De Ganzenbeek. Daar zou het merendeel de nieuwe rondweg op moeten maar 80% rijdt nog gewoon door het centrum van Voorthuizen.

De reden is simpel. Deze weggebruikers komen grotendeels buiten de regio vandaan en weten dus niets van een nieuwe rondweg. De routeplanner geeft deze niet aan, dus gewoon recht door Voorthuizen.

De oplossing om deze bestuurders alsnog van de nieuwe rondweg gebruik te laten maken ligt in het simpele feit dat de verlichting in de bewegwijzering niet brandt. Vanaf de kant van Terschuur is deze wel aan maar vanaf Garderen niet.

Voor de jaarwisseling was hier een tijdelijke oplossing voor bedacht in de vorm van een verlicht infobord op wielen maar deze is op oudejaarsdag weggehaald.

Ik zou voorstellen om de verlichting in de paal op de rotonde bij Tuincentrum De Ganzenbeek aan te sluiten op het elektranet,  zodat iedereen weet wat de juiste richting is.

Het is maar een idee.

Evert van de Beek

Stroe

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie