Afbeelding
Gemeente Barneveld

Leerlingen Van Lodenstein College Barneveld zorgen voor nieuw verkeersbord

3 februari 2020 om 12:30 Verkeer en vervoer

BARNEVELD Leerlingen van het Van Lodenstein College in Barneveld hebben onlangs samen met verkeerswethouder Hans van Daalen een nieuw verkeersbord geplaatst bij de ovatonde in Barneveld. Het geel reflecterende bord moet automobilisten beter waarschuwen voor overstekende fietsers.

Het gaat om een verkeersbord bij de rotonde op de kruising van de Dr. Willem Dreeslaan, Hessenweg en Valkseweg in Barneveld. Volgens de scholieren is deze plek voor fietsers te onveilig. Op de rotonde kunnen fietsers in beide richtingen langskomen

Leerlingen van het VLC en van het Johannes Fontanus College (JFC) in Barneveld inspecteerden afgelopen jaar alle verkeersonveilige locaties op hun route naar en van school. Bij de ovatonde moesten betere waarschuwingsborden voor overstekende fietsers komen, zo adviseerden de leerlingen richting wethouder Van Daalen en verkeerskundigen van de gemeente.

Ieder schooljaar starten nieuwe leerlingen op de middelbare scholen in Barneveld. Daarom is volgens de gemeente iedere keer weer aandacht nodig voor risico's en verkeersregels, door middel van projecten op het gebied van verkeerseducatie. In het voorjaar staat een verkeersdebat op de middelbare scholen op het programma.

Op de foto van links naar rechts de leerlingen Charlotte, Sabine, Hanneke en Anne, naast wethouder Hans van Daalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie