Afbeelding
Eip Janssen

SDS '55 pakt kleine maar verdiende zege op EZC '84

1 februari 2020 om 17:54 Voetbal

WEKEROM ,,Er zijn van die middagen dat je de winst moet koesteren. De 1-0 winst op EZC '84 was verdiend, maar kwam wat moeizaam tot stand", opende SDS '55 trainer Ronald Tulen.

Eip Janssen

Voor de wedstrijd was het even oorverdovend stil. SDS '55 voorzitter Pim Vonk herdacht met een korte toespraak de eind vorig jaar 2019 overleden elftalleider Henk Schreuder. Een groots gebaar voor een lid die dat zeker verdiende. Henk Schreuder betekende in de club maar ook rond het eerste elftal veel bij SDS '55.

,,De ziekte en het overlijden van Henk Schreuder heeft bij de selectie veel indruk gemaakt. Zij waren er, en terecht, veel mee bezig. Die impact wordt weleens onderschat", vulde SDS '55 trainer Ronald Tulen later aan.  

Hij en de aanwezige toeschouwers zagen een aanvallend SDS '55 tegen een stug verdedigend EZC '84.

,,Het balbezit was overweldigend, maar wij gingen in de eerste fase slordig om met de kansen. Lennart Ploeg en Jaap Evert Roelofsen hadden ons op een voorsprong kunnen en moeten zetten", ging de SDS '55 trainer verder.

Tulen zag zijn ploeg onnauwkeurig spelen en vooral verzuimen het spel open te gooien.

,,De gasten konden slechts tegengas bieden. Keeper Michael Mulder heeft geen echte redding behoeven te verrichten de eerste negenentachtig minuten. In de laatste minuut moest hij even gestrekt en keerde het schot goed. Een verschil met de uitwedstrijd toen de 2-2 er wel in de blessuretijd inging."

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met een percentage balbezit van 85 om 15 procent in het voordeel van SDS'55. Er kwamen ook wel mogelijkheden maar de precisie ontbrak.

Na een uur spelen werd er aan SDS '55 zijde driftig gewisseld. Achtereenvolgens kwamen Jos van Roekel, Henk Groenevelt en Frank de Jong binnen de lijnen.

 ,,Nog meer voetbal dus. Jos (Van Roekel, red.) had de laatste weken wat minder getraind. Ik vond het niet verstandig met hem te starten. De invalbeurt van Frank de Jong deed me goed. Hij heeft heel lang sinds de bekerstrijd tegen AZ2000 met een blessure te kampen gehad."

En de invalbeurt van Henk Groenevelt betaalde zich eveneens uit. Hij bediende op maat Lennart Ploeg die al koppend een minuut of tien voor tijd het beslissende winnende doelpunt maakte: 1-0.

,,Al met al ondanks het spel toch een goede dag. De koploper (Fortissimo) verliest. EFC'58 en Harfsen spelen gelijk tegen elkaar. Wij rukken op naar de tweede plaats met een punt achterstand op KSV Fortissimo", besluit de Barnevelder Tulen.

De stand in de vierde klasse is nu: 1. Fortissimo 35 punten. 2. SDS '55 34 punten. 3. EFC'58 30 punten en vierde Harfsen 28 punten. Uit dit kwartet lijkt de kampioen en de drie nacompetitie deelnemers te komen.

Zaterdag gaat SDS '55 op bezoek bij Vierhouten'82.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie