Afbeelding
JFC

Zo ziet het JFC er ná de grootscheepse renovatie uit

29 januari 2020 om 12:15 Onderwijs

BARNEVELD Operatie JFC, een grootscheepse renovatie van een fors deel van de middelbare school aan de Wethouder Rebellaan in Barneveld, moet na de meivakantie van start gaan. Na ruim een jaar moet het project zijn afgesloten. Op deze impressie is de vernieuwde school te zien.

Wouter van Dijk

Vanaf mei verhuist een groot deel van de mavo-afdeling tijdelijk naar de momenteel leegstaande Ds. J. Fraanjeschool aan de Lijsterstraat. Tijdens examens wijken de examenklassen uit naar sporthal Oosterbos, zodat de kandidaten geen last hebben van verbouwingslawaai.

Voor het gehele werk is een budget vrijgemaakt van 16,6 miljoen euro. Bestuurder René Minderhoud: ,,Daar moet alles ook van gebeuren. We zitten momenteel in het aanbestedingsproces en hopen eind maart te weten welke aannemer en welke installateur voor ons aan de slag gaan.'' Dat wordt nog wel een klus, denkt Minderhoud, want het is niet zomaar een project. ,,Het werk moet aan het eind van schooljaar 2020-2021 afgerond zijn, dus dat is een krappe planning. Maar meer nog: tijdens het werk is de rest van het schoolgebouw natuurlijk volledig in bedrijf.' Eerder noemde hij het project in die zin een openhartoperatie. ,,Dat betekent extra eisen als het gaat om het zoveel mogelijk voorkomen van overlast én natuurlijk veiligheidsvoorschriften. We zoeken dan ook een partij die hier ervaring mee heeft.''

In de renovatieplannen zijn ook de toekomstprognoses voor de school meegenomen. Momenteel telt het JFC iets minder dan 2200 leerlingen. Minderhoud: ,,Op basis van de gegevens die we nu hebben, verwachten we de komende jaren een gestage groei naar 2300 tot 2350 leerlingen en daarna zal dit aantal waarschijnlijk stabiel blijven. Met dit project hebben we daarmee straks voldoende capaciteit voor dit aantal.''

Donderdag 30 januari houdt de school een informatieavond voor ouders van nieuwe leerlingen en worden ook de bouwplannen verder toegelicht. Deze avond begint om 18.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie